Τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε ως φοιτητής!

LIKE US ON FACEBOOK

Πολλοί λένε ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι και τα καλύτερα στην ζωή ενός ανθρώπου, κάτι που εσύ δυσκολεύεσαι να πιστέψεις. Μπορεί να είσαι χωμένος στα βιβλία και να διαβάζεις ασταμάτητα για να τελειώσεις και να πάρεις επιτέλους το πτυχίο σου, όμως στη πορεία θα καταλάβεις ότι ήταν όντως από τις καλύτερες εποχές.

Πέρα από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με τους φίλους σου, τους καφέδες, τις εξορμήσεις και τις τρέλες, πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις κάτι μόνος σου. Σου προτείνουμε, λοιπόν, παρακάτω πράγματα που πρέπει να κάνεις ως φοιτητής, εάν δεν τα έχεις κάνει ήδη! Θα μάθεις καλύτερα τα ενδιαφέροντα σου, θα αναθεωρήσεις φίλους, θα ανακαλύψεις το επάγγελμα που θες να ακολουθήσεις. Γενικά αυτή η διαδικασία αποτελεί μια περιπέτεια, μέσα από την οποία θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου!

Ανακάλυψε το τόπο που σπουδάζεις

πράγματα πριν την αποφοίτηση

Ήδη μένεις στον τόπο που σπουδάζεις για αρκετά χρόνια, και ενώ έχεις δεθεί συναισθηματικά, δεν έχεις ανακαλύψει όλες τις γωνιές και τα στέκια του. Άφησε για λίγο την τοπική βιβλιοθήκη και γίνε τουρίστας. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να ανακαλύψεις αλλά ούτε και την ομορφιά που μπορεί να κρύβει μια περιοχή.

Βρες ένα στέκι

πράγματα πριν την αποφοίτηση

Κάνε στέκι ένα μαγαζί ή ένα εσωτερικό χώρο που σε εμπνέει. Εκεί μπορείς να μαζευτείς με την παρέα σου ή ακόμα και μόνος σου για να διαβάσετε πιο αποτελεσματικά. Νιώθοντας πιο δημιουργικός, το διάβασμα γίνεται πιο εύκολο, από όταν είσαι κολλημένος μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, δηλαδή στο ίδιο σημείο του σπιτιού σου! Με το σωστό κίνητρο πάντα η δουλειά γίνεται ευκολότερη.

Βρες το ιδανικό hobby για σένα

πράγματα πριν την αποφοίτηση

Μη φοβάσαι να δοκιμάσεις τον εαυτό σου, σίγουρα θα υπάρχει κάτι που να σε παρακινεί και να ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητα σου.
Γιατί να μην δοκιμάσεις το χέρι σας σε βόλεϊ ή στο stand up comedy;  Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να ερωτευτείς, ενώ έχει πολλά οφέλη, όπως νέοι φίλοι.

Καθόρισε το budget σου

πράγματα πριν την αποφοίτηση

Πόσο δύσκολο είναι να κανονίζεις πόσα λεφτά πρέπει να χαλάσεις την βδομάδα, ώστε να βγει ο μήνας, και πόσες φορές έχεις ξεμείνει; Μετά την αποφοίτηση πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα είναι παρελθόν και ότι όλα θα είναι υπό έλεγχο. Ξεκίνα να μαζεύεις και να βάζεις στην άκρη μερικά χρήματα, σίγουρα θα χρησιμεύσουν στο μέλλον, στις σπουδές και γενικά στη «νέα» σου ζωή!

Κανόνισε μια εκδρομή μόνος σου

πράγματα πριν την αποφοίτηση

Αποφάσισε να κάνεις μια «σόλο» περιπέτεια μονοήμερη ή για ένα σαββατοκύριακο, σε κάποιο μέρος που πάντα ήθελες να επισκεφθείς. Αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για να τσεκάρεις την πόλη που σκοπεύεις να μετακομίσεις μετά την αποφοίτηση. Ακόμα είναι μια καλή εμπειρία και σε γεμίζει αναμνήσεις και καινούριες παρέες.

Πειραματίσου με τη μαγειρική

πράγματα πριν την αποφοίτηση

Τέσταρε τις μαγειρικές σου ικανότητες, δοκιμάζοντας πολλές συνταγές. Σίγουρα θα βρεις κάποια στην οποία θα αριστέψεις και θα γίνει η αγαπημένη σου. Έτσι, θα σταματήσεις να εξαρτάσαι και από το φαγητό της μαμάς, που κακά τα ψέματα, είναι και το καλύτερο! Επίσης, μετά την αποφοίτηση δεν θα έχεις χρόνο να σπαταλήσεις στην κουζίνα και θα μαγειρεύεις μόνο τα απαραίτητα.

Αξιοποίησε το φοιτητικό πάσο

πράγματα πριν την αποφοίτηση

Δυστυχώς είναι ένα μεγάλο προνόμιο που χάνεται μετά το Πανεπιστήμιο. Αξιοποίησέ το όσο περισσότερο μπορείς, αφού έχει πολλές εκπτώσεις από εισιτήρια σινεμά μέχρι και αυτά του ταξιδιού. Ακόμα και στα μαγαζιά με τα ρούχα μπορείς να βρεις εκπτώσεις για τους φοιτητές!

Κάνε όλα τα πράγματα που αγαπάς πριν φύγεις

πράγματα πριν την αποφοίτηση

Κανόνισε μια πλήρη έξοδο στην περιοχή που πέρασες τα φοιτητικά σου χρόνια. Βγες μόνος ή με όλη την παρέα σου και κάντε κάτι που αγαπάς, για να θυμάσαι για πάντα την τελευταία μέρα. Μπορείς απλά να επισκεφτείς την τοπική καφετέρια ή να ανέβεις στο πιο ψηλό σημείο της πόλης και να χαζέψεις για ώρες την θέα.

Διάβασε επίσης:

Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις ένα road trip; Όλα τα tips πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved