Τα 5 βήματα για να…έχεις πάντα χρήματα στο πορτοφόλι σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Πριν παραπονεθείς για τους μισθούς στην Ελλάδα και πριν στεναχωρηθείς που το πορτοφόλι σου είναι μονίμως άδειο, δες πώς μπορείς να κάνεις οικονομία.

Πώς μπορείς να κάνεις οικονομία, να «χτίσεις» ένα μικρό κομπόδεμα και να μην είσαι down κάθε φορά που βλέπεις το πορτοφόλι σου; Ίσως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, με τα σημερινά δεδομένα και στη χώρα που ζούμε, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Κι επειδή θέλεις να πας διακοπές, θα το κάνεις!

Πώς μπορείς να κάνεις οικονομία;

Βγάλε τον chef από μέσα σου

Σταμάτα να παραγγέλνεις μονίμως πίτσα απ΄έξω και να τρως πρωινό από το κοντινό fast foodαδικο. Ετοίμασε μια λίστα, πήγαινε super market και αγόρασε τα απαραίτητα για να μπορείς να μαγειρέψεις για μια εβδομάδα. Διαφορετικά, τα ταπεράκια της μαμάς είναι πάντα μια καλή λύση.

Φτιάξε καφέ με τα χεράκια σου

Πριν μας πεις «όχι, αυτό δεν γίνεται», «όχι, το καθημερινό μου καφεδάκι θέλω να το απολαμβάνω», σκέψου: Πόσα χρήματα δίνεις μέσα σε μια εβδομάδα για το καθημερινό σου καφεδάκι; Μόλις τα «βάλεις» κάτω και ξεκινήσεις τους υπολογισμούς θα δεις ότι τελικά δεν αξίζει. Προσπάθησε έστω μερικές από τις μέρες της εβδομάδας να φτιάχνεις καφεδάκι από τα χεράκια σου.

Μην ξοδεύεις μια περιουσία το βράδυ του Σαββάτου

Φυσικά και μπορείς να βγεις και να πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω αλλά πάντα με μέτρο. Δεν είναι κρίμα όλη η οικονομία που έχεις κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδα να πάει σε μερικά σφηνάκια τεκίλα; Μην είσαι υπερβολικός…άλλωστε υπάρχουν και άλλοι τρόποι διασκέδασης πιο οικονομικοί!

Χρησιμοποίησε τα κουπόνια σου

Δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό και καλύτερα να ακολουθήσεις τη συνήθεια της μαμάς. Χρησιμοποίησε τα κουπόνια που έχεις είτε για τα ψώνια σου στο super market, είτε για να πάρεις αυτή την πούδρα που θέλεις. Μην τα αφήνεις να πάνε ανεκμετάλλευτα. Θα σε σώσουν την κατάλληλη στιγμή! (Προϋπόθεση αποτελεί βέβαια να έχεις βγάλει κάρτα για να μαζεύεις κουπόνια στο κάθε κατάστημα, ξεκίνα από αυτό το βήμα πρώτα)!

Sales, Sales, Sales

Εντάξει, στο shopping μπορεί να σου φύγει μια περιουσία αν δεν είσαι προσεκτικός. Είναι πολύ δελεαστικό να αγοράσεις κάτι από τις νέες παραλαβές αλλά wait a minute…Εκπτώσεις έχουμε και φρόντισε να τις εκμεταλλευτείς όπως πρέπει. Στις εκπτώσεις μπορείς να βρεις απίστευτες ευκαιρίες, να αλλάξεις τη ντουλάπα σου και με μικρό budget. Και μην ξεχνάς! Πριν αγοράσεις οτιδήποτε σκέψου αν πραγματικά το έχεις ανάγκη ή όχι και θέσε τις προτεραιότητές σου.

Διαβάστε επίσης:

Η καλύτερη τεχνική αποταμίευσης έρχεται απ’ την Ιαπωνία

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved