Το να καθαρίσεις σωστά το στρώμα του κρεβατιού σου ακούγεται σαν κάτι που απατεί πολύ κόπο και χρόνο. Αλλά μην ξεχνάς ότι αξίζει καθώς κοιμάσαι κατά μέσο όρο 6 με 8 ώρες κάθε μέρα σ’ αυτό.

Ειδικά όταν ιδρώνεις κάθε βράδυ κι αφήνεις νεκρά κύτταρα του δέρματός σου πάνω του, επιβάλλεται να καθαρίζεις σωστά το στρώμα σου.

Αν ψάχνεις πώς θα γίνει λίγο πιο εύκολα και σωστά αυτή η δουλειά, ξέρουμε τον τρόπο!

Τα 3 βήματα για να καθαρίσεις σωστά το στρώμα του κρεβατιού σου

Απομάκρυνε τα ακάρεα -όσο μπορείς- και τη σκόνη

Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης της σκόνης είναι να βάλεις ένα εξάρτημα στην ηλεκτρική σου σκούπα, καθαρό, και να περάσεις με τη σκούπα όλη την επιφάνεια του στρώματος. Πίεσε σταθερά το εξάρτημα της σκούπας πάνω στο στρώμα για να απομακρύνεις τη σκόνη που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα πιο στενό εξάρτημα για να μπορέσεις να καθαρίσεις και τις λεπτές περιοχές, ανάμεσα στις ραφές.

Αν έχεις ατμοκαθαριστή, χρησιμοποίησέ τον επίσης για να απομακρύνεις όσο το δυνατό περισσότερο τα ακάρεα.

στρώμα του κρεβατιού

Pexels

Παλιοί λεκέδες

Εάν το κατοικίδιό σου κοιμάται μαζί σου ή αν τρως στο κρεβάτι, είναι πιθανό να υπάρχουν λεκέδες στο στρώμα σου. Ο ευκολότερος τρόπος για να τους αφαιρέσεις είναι με ένα απλό κόλπο. Λίγη σόδα, υγρό απορρυπαντικό και υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ο μαγικός συνδυασμός!

Βάλε το μισό του υπεροξειδίου σε ένα μπουκάλι και πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Τέλος, πρόσθεσε λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυσίματος πιάτων. Ανακίνησε καλά και καθάρισε το στρώμα σου.

Εξαφάνισε τις οσμές

Ένα καθαριστικό υγρό για ταπετσαρίες είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ανάμειξέ το με λίγο νερό, όπως θα διαβάσεις στις οδηγίες της συσκευασίας, και ψέκασε το στρώμα σου. Άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

στρώμα του κρεβατιού

Pexels

Καθαρό στρώμα σημαίνει καλύτερος και πιο υγιής ύπνος, γι’ αυτό μην αμελείς το καθάρισμα του στρώματός σου!

Διάβασε και αυτό:

6 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το στρώμα σου

Photo: Pexels