Υπάρχουν δύο “σχολές” ανθρώπων: Αυτοί οι οποίοι για να δουν τη ζωή τους να αλλάζει πρέπει να πάρουν σοβαρά και δραστικά μέτρα απ’ τη μια μέρα στην άλλη κι εκείνοι οι οποίοι το κάνουν πιο smooth, με μικρές αλλαγές, οι οποίες θα φέρουν τελικά σταδιακά τη μεγάλη αλλαγή. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, είσαι σαν εμάς. 10 συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σου μέσα σε 1 χρόνο, αρκεί να το θέλεις, να το πιστέψεις και να τις εφαρμόσεις!

Αυτές οι μικρές συνήθειες που μπορούν να φέρουν την αλλαγή στη ζωή σου αποτελούν έναν χρήσιμο οδηγό ζωής, αλλά μπορείς φυσικά να τις προσαρμόσεις με βάση τη δική σου ζωή.

συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή

Pexels

10 συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σου μέσα σε 1 χρόνο

  1. Γράφε μια παράγραφο κάθε μέρα. Είτε είναι το business plan που θέλεις εδώ και καιρό είτε το να ξεκινήσεις τη συγγραφή του βιβλίου που θέλεις εδώ και χρόνια! Κάθε μέρα να γράφεις κάτι.
  2. Τσέκαρε τον λογαριασμό της τράπεζάς σου. Μπορεί να ακούγεται ψυχαναγκαστικό, αλλά στην πραγματικότητα θα σου κάνει πολύ καλό. Το να έχεις πλήρη έλεγχο του τι ακριβώς έχεις, θα σε κάνει να αισθάνεσαι μεγαλύτερη σιγουριά για σένα.
  3. Γίνε πιο υπεύθυνος. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου και μην αφήνεις πράγματα για μετά. Ήρθε το email που περιμένεις κι είναι σημαντικό. Απάντα τώρα, μην αφήνεις τα πάντα για μετά. Τώρα είναι η ώρα.
  4. Εξασκήσου στην ψυχραιμία. Ακούς κάτι που εξοργίζει ή βλέπεις μια συμπεριφορά που σε ενοχλεί. Πριν αντιδράσεις χωρίς να ξέρεις όλα τα δεδομένα, πάρε λίγο χρόνο, ρώτα πού οφείλεται αυτή η συμπεριφορά και μετά αντίδρασε. Σταμάτα δηλαδή να είσαι σκληρός κι επιθετικός με τους ανθρώπους χωρίς να ξέρεις όλα τα δεδομένα τους.
  5. Ικανοποίησε τις ανάγκες σου. Δεν είσαι μηχανή, αλλά κατά κάποιο τρόπο το σώμα σου λειτουργεί ως μηχανή. Έχει ανάγκες. Φάε όταν πεινάς και πρόσεχε τι τρως. Πιες νερό. Κοιμήσου καλά. Γυμνάσου. Φρόντισε τον εαυτό σου.
  6. Ανάλαβε δράση. Όταν θες να κάνεις κάτι μην περιμένεις απλά να γίνει. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και δες τι θα κάνεις ώστε να γίνει πράξη αυτό που θέλεις.
  7. Διάβασε περισσότερο. Να διαβάζεις κάθε μέρα. Να βρίσκεις χρόνο για διάβασμα. Το διάβασμα μας εξελίσσει, μας κάνει καλύτερους. Είτε είναι ένα κεφάλαιο από ένα βιβλίο, είτε είναι ένα audiobook, είτε το να διαβάσεις ένα άρθρο, μια ανάλυση.
  8. Λιγότερο σκρολάρισμα. Είτε είναι το ζάπινγκ στην τηλεόραση είτε τα social media. Περιόρισέ το. Ξέρεις πόσο πολύτιμο χρόνο θα κερδίσεις για να τον αξιοποιήσεις σε πράγματα που έχουν πραγματική αξία;
  9. Εξασκήσου στο να λες όχι. Η ενέργειά σου είναι περιορισμένη κάθε μέρα. Δεν πρέπει να νιώθεις άσχημα επειδή λες “όχι”.
  10. Ρώτα κάθε μέρα τον εαυτό σου “Πώς μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου σήμερα;”. Προσπάθησε να βελτιώνεις τη ζωή σου κάθε μέρα κι όχι απλά να βλέπεις τις ώρες να περνάνε. Κάνε σήμερα κάτι.

Δες ακόμα:

Θετικές αλλαγές που όλοι χρειαζόμαστε στη ζωή μας ASAP!

Photo: Toa Heftiba/ Unsplash