Σπαταλάμε πολλά χρήματα σε καλλυντικά που δεν χρειαζόμαστε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύουμε σε αυτά. Κρέμες που υπόσχονται να μας απαλλάξουν από την κυτταρίτιδα και κρέμες που κάνουν θαύματα για τις ρυτίδες μας.

Καλλυντικά που δεν χρειαζόμαστε και μας κοστίζουν μια περιουσία… Πολλές από αυτές τις κρέμες που χρησιμοποιείς δεν κάνουν τη “δουλειά” που υπόσχονται ότι κάνουν και δεν χρειάζεται να δίνεις έναν μισθό σε αυτά.

Ποια είναι τα καλλυντικά που δεν χρειαζόμαστε;

Λάδι καρύδας

καλλυντικά που δεν χρειαζόμαστε

Photo: Pexels/Dana Tentis

Το λάδι καρύδας έγινε ευρέως γνωστό στα φυσικά προϊόντα καλλωπισμού. Πολλές φορές το χρησιμοποιούμε αντί για την ενυδατική μας κρέμα ή για το καθαρισμό του δέρματος. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα προϊόν που μπορεί να λειτουργήσει για όλα.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κλείσει τους πόρους και να προκαλέσει ακμή.

Χημικό peeling

Όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν οικονομία, επιλέγουν να κάνουν χημικό peeling στο σπίτι. Ωστόσο, το χημικό peeling καλό θα ήταν να γίνεται μόνο από τους ειδικούς, καθώς τα προϊόντα που κυκλοφορούν υπόσχονται να αφαιρέσουν το άνω στρώμα του δέρματος. Κι αυτό σημαίνει πως με το παραμικρό λάθος, μπορεί να προκαλέσεις μεγάλη ζημιά στο πρόσωπό σου.

“Εργαλεία” για την ακμή

Υπάρχουν μερικά εργαλεία που σε βοηθούν να κάνεις καθαρισμό στο πρόσωπό σου, ειδικά όταν έχεις ακμή. Ωστόσο, αυτά τα εργαλεία είναι άχρηστα ή και επικίνδυνα όταν δεν γνωρίζεις πώς να τα χρησιμοποιείς σωστά.

Κρέμες για την κυτταρίτιδα

καλλυντικά που δεν χρειαζόμαστε

Πόσες κρέμες υπόσχονται να αφαιρέσουν, να ελαττώσουν ή να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα; Πολλές! Ωστόσο, η κυτταρίτιδα δεν φεύγει με κρέμες καθώς εξαρτάται από τη γυμναστική, τη διατροφή, τις ορμόνες και τα γονίδια.

Lip scrubs

Tα scrub για τα χείλη ουσιαστικά πολλές φορές λειτουργούν όπως τα lip balms. Ακόμη όμως κι αν είναι πιο ισχυρά, καθώς το δέρμα των χειλιών είναι πολύ ευαίσθητο, όταν κάνεις scrub με κάποιο ειδικό προϊόν, μπορεί να κάνεις τα χείλη σου πιο ξηρά ή ακόμη και να δημιουργήσεις πληγές. Και σίγουρα αυτό δεν το θες.

Πολλά καλλυντικά που δεν χρειαζόμαστε κυκλοφορούν στην αγορά με απίστευτες δράσεις, απίστευτα αποτελέσματα και όλα αυτά τα… “απίστευτα”! Μάθε να ξεχωρίζεις ποια πραγματικά αξίζουν και ποια όχι.

Διαβάστε επίσης:

Τα καλλυντικά που μπορείς να έχεις στο γραφείο και κανείς δεν θα σου πει τίποτα!