Πόσο πιο όμορφο θα ήταν το Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια; Έτσι δεν είναι; Ωστόσο, αν σε τσιμπάνε κι εσένα πολλά, η ανακούφιση απ’ το τσίμπημα κουνουπιού δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση τελικά. 

Κι ενώ βγαίνεις για μια βόλτα έξω, κάθεσαι στο μπαλκόνι, πηγαίνεις σ’ ένα θερινό σινεμά, τη στιγμή σου χαλάνε φυσικά τα κουνούπια. Και φυσικά μετά ακολουθεί το κλασσικό… Φαγούρα, πρήξιμο, ξύσιμο και εν τέλει σημάδι κι άντε να φύγει μετά. Μα είναι το ξύσιμο λύση για την ανακούφιση απ’ το τσίμπημα κουνουπιού; Φυσικά και όχι!

Τι μπορείς, όμως, να κάνεις για να περιορίσεις τη φαγούρα;

Ψάξαμε και μάθαμε ότι πέρα από τις κρέμες που υπάρχουν στο εμπόριο για την ανακούφιση απ’ το τσίμπημα κουνουπιού, υπάρχουν εξίσου σπιτικές κι αποτελεσματικές μέθοδοι για να σταματήσει η φαγούρα. Τα περισσότερα τα έχεις σίγουρα στην κουζίνα σου!

Λεμόνι 

Τοποθέτησε μία φέτα λεμόνι κατευθείαν πάνω στο τσίμπημα. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές του ιδιότητες θα σε ανακουφίσουν.

Μαγειρική σόδα 

Σ’ ένα ποτήρι με λίγο νερό ρίξε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, βούτα στο ποτήρι μια καθαρή πετσέτα κι ύστερα στο δέρμα σου. Τέλος, ξεπλένεις με νερό.

Πάγος 

Κι όμως ο πάγος δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με το νερό της βρύσης. Κι αυτό φυσικά οφείλεται στη θερμοκρασία του, αφού μουδιάζει το δέρμα, ενώ συγχρόνως σε ανακουφίζει απ’ τη φαγούρα. Τι πρέπει να κάνεις; Τύλιξε ένα παγάκι μ’ ένα πανί κι έπειτα εφάρμοσέ το πάνω στο τσίμπημα για περίπου ένα τέταρτο.

Aloe vera 

Έχουμε πει κατά καιρούς, πόσο σημαντική είναι για την επιδερμίδα σου, όμως η aloe vera μπορεί να σε ανακουφίσει αποτελεσματικά κι απ’ το τσίμπημα κουνουπιού. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και μειώνει το πρήξιμο και τη φαγούρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλείψεις λίγο από το gel της στο σημείο όπου σε τσίμπησε το κουνούπι κι έχεις φαγούρα.

Διάβασε ακόμα:

Ένα πανεύκολο τρικ για να μην σε πλησιάζουν τα κουνούπια αν δεν έχεις αντικουνουπικό

Photo: Pixabay