Σε όσα πρέπει να πεις “όχι” σήμερα, αν θέλεις να μαζέψεις χρήματα πιο γρήγορα!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να ζουν μια ζωή χωρίς στερήσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις και στη συνέχεια υπάρχουν κι αυτοί που ξοδεύουν διαρκώς χρήματα μέχρι να μείνουν… ταπί. Πώς να κάνεις αποταμίευση, πώς να μαζέψεις χρήματα πιο γρήγορα και να αλλάξεις λίγο την οικονομική σου κατάσταση;

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία αλλά δεν είναι κακό να έχεις μια άνεση παραπάνω, η οποία ορισμένες φορές είναι στο χέρι σου. Είναι καλό να ξοδεύεις τα χρήματά σου έξυπνα και να κάνεις περισσότερη αποταμίευση διότι… ποτέ δεν ξέρεις.

Πώς, όμως, να σταματήσεις να ξοδεύεις χρήματα όταν νιώθεις ότι απλά σου “φεύγουν” από τα χέρια;

Πώς να κάνεις αποταμίευση; Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Τρως έξω

Αν αγαπάς να τρως φαγητό έξω, τότε πρέπει να σκεφτείς ξανά τις επιλογές σου. Αρχικά , μπορείς να περιορίσεις λίγο τον αριθμό των φορών που αποφασίζεις να φας έξω και να σκεφτείς τι θα παραγγείλεις.

Εντάξει, δεν σου είπαμε να είσαι με το σημειωματάριο, αλλά καλό θα ήταν να βλέπεις τις τιμές και να επιλέγεις ένα πιάτο που να αντέχει η τσέπη σου. Το καλύτερο βεβαίως που πρέπει να κάνεις… είναι να μαγειρεύεις!

Συνδρομή σε διάφορες υπηρεσίες

πώς να κάνεις αποταμίευση

Photo: Inverse

Αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τη συνδρομή στο Netflix, μπορείς όμως να ζήσεις χωρίς τη συνδρομή στο Spotify. Σκέψου ξανά μήπως δεν αξίζει μια συνδρομή ή μήπως μπορείς να πετύχεις μια καλύτερη συμφωνία και κάντο!

Τζόγος

Καταλαβαίνεις πως εκτός από επικίνδυνο ορισμένες φορές, είναι και χάσιμο χρόνου και χρήματος. Ωραία, θα ήταν να μας έρθουν χρήματα ξαφνικά κι από το πουθενά αλλά δεν είναι αυτή η λύση κι αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά!

Πες μας πού ξοδεύεις περισσότερο τα χρήματά σου, να σου πούμε τι άνθρωπος είσαι!

Πάντα αγοράζεις στις εκπτώσεις

πώς να κάνεις αποταμίευση

Και πού είναι το κακό σε αυτό; Το θέμα είναι ότι αγοράζεις πράγματα με 50% έκπτωση και θεωρείς πως έχεις πετύχει το σωστό deal. Το πρόβλημα είναι,όμως, πως λιγάκι αργότερα συνειδητοποιείς πως έκανες μια άχρηστη αγορά, ένα αντικείμενο που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ κι ενδεχομένως δεν σου αρέσει απλά και μόνο επειδή είχε έκπτωση… Πολλοί έχουμε πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Αντικείμενα μιας χρήσης

Δεν έχει κανένα νόημα να αγοράζεις ένα αντικείμενο, να το χρησιμοποιείς και να το πετάς… δηλαδή, τα αντικείμενα μιας χρήσης που αρχικά σου φαίνονται μια καλή και βολική ιδέα αλλά δεν είναι. Πρέπει να αγοράζεις πράγματα που θα μπορείς να χρησιμοποιείς ξανά και ξανά, χρόνο με τον χρόνο. Κι έτσι θα “βγάλουν” τα λεφτά τους και θα αξίζει η επένδυση.

Tech freak

πώς να κάνεις αποταμίευση

Photo: Andrik Langfield/ Unsplash

Μπορεί να ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, αλλά δεν το αντέχει η τσέπη σου; Οι άνθρωποι τείνουν να ξοδεύουν μια περιουσία όταν πραγματικά δεν χρειάζεται να το κάνουν. Για παράδειγμα, μόλις βγήκε το νέο iPhone, οι άνθρωποι βιάζονται να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο ακόμη κι αν η συσκευή που έχουν λειτουργεί πολύ καλά.

Όταν θέλεις, όμως, να μαζέψεις χρήματα και όταν σε ενδιαφέρει η αποταμίευση θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Δες και αυτό:

Η καλύτερη τεχνική αποταμίευσης έρχεται απ’ την Ιαπωνία

Photo: unsplash/Kat Yukawa
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved