Πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί «αχ και να μπορούσα να είμαι στο μυαλό του;». Να μπορούσες ρε παιδάκι μου να τρυπώσεις λίγο στο μυαλό του άλλου και να δεις τι σκέφτεται, πως νιώθει…

Πολλοί έχουν ανεπτυγμένο ένστικτο αλλά αν δεν έχεις τέτοιο έμφυτο ταλέντο, αρκεί να είσαι λίγο προσεκτικός. Η γλώσσα του σώματος μαρτυρά πολλά περισσότερα απ’ όσο νομίζεις.

Δώσε προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες όση ώρα σου μιλά ο συνομιλητής.

Κλείνει τα μάτια

Αν κάποιος σου μιλά και κλείνει τα μάτια του τότε σημαίνει πως προσπαθεί να κρυφτεί. Ίσως προσπαθεί να σε ξεφορτωθεί γιατί μάλλον τον κούρασες! Συγγνώμη!

Καλύπτει το στόμα με το χέρι

Αν καλύπτει το στόμα με το χέρι του, σημαίνει πως κατά βάθος υπάρχει κάτι που δεν θέλει να σου πει. Πολλές φορές αυτή η χειρονομία συνοδεύεται και από ψεύτικο βήχα. Τώρα ξέρεις…

Δαγκώνουν τα γυαλιά

Αν κάποιος ενώ σου μιλάει δαγκώνει τα γυαλιά του τότε μάλλον κάτι τον απασχολεί στο υποσυνείδητό του. Εκτός από γυαλιά μπορεί να είναι ένα μολύβι, ένα στυλό, ένα τσιγάρο.

Αν πειράζει το πηγούνι

Αυτό κάνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να πάρουν μια απόφαση. Μπορεί να κοιτάνε πάνω, κάτω, οπουδήποτε. Δύσκολα εστιάζουν κάπου γιατί εκείνη την ώρα είναι βυθισμένοι στις σκέψεις τους. Μη τους αποσπάς την προσοχή λοιπόν…

Σταυρωμένα χέρια

Συνηθισμένη και βολική στάση. Συνήθως παίρνουμε αυτή τη στάση όταν κάτι μας έχει εκνευρίσει! Τα σταυρωμένα χέρια είναι σημάδι πως το άτομο δεν νιώθει καλά με κάτι.

Γέρνει προς τα μπρος

Όταν σου αρέσει κάποιος και θέλεις την επαφή συνήθως γέρνεις προς τα εμπρός! Σε αυτή τη στάση τα πόδια μπορεί να μην κουνιούνται αλλά το σώμα γέρνει μπροστά ασυναίσθητα!

Γέρνει προς τα πίσω


Αν κάποιος γέρνει προς τα πίσω σε μια καρέκλα σημαίνει πως έχει κουραστεί απ’ τη συζήτηση. Μπορεί να νιώθει και άβολα, οπότε κάνε κάτι!!

Μαζεύει τρίχες εκεί που δεν υπάρχουν!

Ίσως σου φαίνεται αστείο αλλά σίγουρα σου έχει συμβεί! Κάνεις ότι μαζεύεις τρίχες, σκουπιδάκια, οτιδήποτε και αυτό σημαίνει ότι διαφωνείς με αυτό που λέει ο συνομιλητής αλλά δεν θέλεις να το πεις.

Eye contact


Κοιτά με να σε κοιτώ…Τα μάτια λένε πολλά. Μπορείς να διαβάσεις τα συναισθήματα του άλλου απλά κοιτώντας τον στα μάτια. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ειλικρινές απ’ το να σου μιλάει κάποιος και να σε κοιτά στα μάτια!

Photo: Anna Syrovatkina for BrightSide.me