Προσοχή: Ζεσταίνεις το ρύζι σου τελείως λάθος!

LIKE US ON FACEBOOK

Aνοίγεις το ψυγείο και βλέπεις ένα πιάτο με ρύζι από χθες το βράδυ. Τι ευτυχία! Λιγότερη μαγειρική για σήμερα! Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που έχεις ανάγκη. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

Επειδή το ξέρουμε, θα τρέξουμε να σε προλάβουμε! Εάν η πρώτη σου κίνηση είναι να βάλεις το ρύζι στο microwave όπως είναι για να ζεσταθεί, είσαι απόλυτα λάθος.

Όπως έχεις παρατηρήσει, όταν το ρύζι μένει στο ψυγείο, οι κόκκοι του κολλάνε μεταξύ τους και στην καλύτερη περίπτωση, αφού το ζεστάνεις στον φούρνο μικροκυμάτων, θα φας ένα κολλημένο ζεστό ρύζι. Ποια είναι η λύση;

Προσοχή: Ποτέ μην αφήνεις για ώρες ή μέρες το ρύζι στον πάγκο, γιατί θα ξινίσει. Μόλις κρυώσει και βγάλεις την ποσότητα που θέλεις, βάλτο αμέσως στο ψυγείο!

Στον ατμό

ρύζι στο microwave

Βάζουμε ένα φλιτζάνι ρύζι σε ένα μπολ ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων και πασπαλίζουμε με μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό.

Σκεπάζουμε μ’ ένα πιάτο το μπολ. Βάζουμε το μπολ στο microwave στη “δυνατή θερμοκρασία” για 1,5 με 2 λεπτά.

Ανακατεύουμε για να βεβαιωθούμε ότι το ρύζι έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα.

Άπλωσέ το

ρύζι στο microwave

Μην περιμένεις το στοιβαγμένο ρύζι να μπορέσει να ζεσταθεί στον φούρνο μικροκυμάτων εάν το αφήσεις έτσι. Το κάτω μέρος του θα είναι κρύο και θα μείνει για πάντα έτσι! Γι’ αυτό, πριν το βάλεις στον φούρνο, άπλωσέ το καλά στο πιάτο ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να μην ζεσταθεί το κάτω κάτω.

Stir-fry

ρύζι στο microwave

Είναι γεγονός: Το καλύτερο ζεσταμένο ρύζι είναι εκείνο που ζεστάναμε στο μάτι κι όχι στο microwave! Γι’ αυτό βάλε λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε το ρύζι.

Μαγείρεψε ανακατεύοντας για να διαλύσεις τους κόκκους που έχουν κολλήσει μεταξύ τους και να ζεσταθεί όλο.

Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις λαχανικά, κρέας και την αγαπημένη σου σάλτσα και να φτιάξεις ένα πιάτο απ’ την αρχή!

Δες και αυτό:

Ποιος είναι ο τρόπος να μειώσεις τις θερμίδες του ρυζιού στις μισές;

Photos: Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved