Προϊόντα στο supermarket που σε παραπλανούν και πρέπει να δώσεις προσοχή! | Photos

LIKE US ON FACEBOOK

Οι marketing experts είναι δημιουργικοί άνθρωποι που διαρκώς μπορούν να “σκαρφιστούν” και κάτι καινούργιο, κάτι πιο δελεαστικό για τους πελάτες. Και αυτά τα προϊόντα στο supermarket ή στο περίπτερο της γειτονιάς σου σε παραπλανούν. Και λίγο-πολύ όλοι το γνωρίζουν.

Ναι, εταιρίες διαρκώς βρίσκουν και ένα καινούργιο trick για να μας χειραγωγήσουν. Καταλαβαίνουν και διαβάζουν το μυαλό μας και αυτό είναι τρομακτικό! Και κάπως έτσι έχουμε προϊόντα στο supermarket από διάφορες εταιρίες που προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να μας ξεγελάσουν και να προβούμε στην αγορά τους.

Για παράδειγμα, “μεγαλώνουν” το μέγεθος της συσκευασίας απλώς προσθέτοντας ένα XL αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Για να μη μιλήσουμε για την “απάτη” με τα πατατάκια.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα δούμε μόνο ορισμένα από αυτά. Ίσως για να μην την πατήσουμε ξανά την επόμενη φορά.

Προϊόντα στο supermarket που μας… ξεγελούν!

Γράφουν πως το καινούργιο τους προϊόν είναι διπλάσιο σε μέγεθος με το προηγούμενο. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια κι έχουμε την απόδειξη:

προϊόντα στο supermarket

Γράφουν “100%” χυμός. Και όπως ορίζει ο κανόνας δεν διαβάζουμε κανένα άλλο σημάδακι, κανένα μικρό κείμενο από κάτω…. που αποκαλύπτει την αλήθεια!

προϊόντα στο supermarket

Λένε πως το προϊόν τους έγινε πιο μεγάλο, αλλά αυτό δεν ισχύει. Όχι σε όλες τις περιπτώσεις (για να μην είμαστε και απόλυτοι), αλλά στις περισσότερες.

προϊόντα στο supermarket

Τι άλλο κάνουν; Τοποθετούν την ετικέτα στο πάνω μέρος του προϊόντος, ώστε να μην μπορούμε να καταλάβουμε ότι το μπουκάλι είναι κατά το ήμισυ άδειο…

προϊόντα στο supermarket

Φτιάχνουν μεγάλες συσκευασίες για να γεμίζει το… μάτι μας, αλλά δεν τις γεμίζουν με προϊόν. Είναι απλά γεμάτες με αέρα… Και κάπως έτσι την πατάμε πάντα με τα αγαπημένα μας πατατάκια!

προϊόντα στο supermarket

Μας “κοροϊδεύουν” με ψεύτικες πληροφορίες στα καρτελάκια των προϊόντων… Όχι, όλες τις φορές αλλά συμβαίνει!

προϊόντα στο supermarket

Οι όροι είναι πάντα γραμμένοι με τη μικρότερη γραμματοσειρά κι εμείς ποτέ δεν δίνουμε σημασία σε αυτά. Είναι απλά… λεπτομέρειες που συνειδητοποιούμε αφού έχουμε αγοράσει το προϊόν!

προϊόντα στο supermarket

Διαβάστε επίσης:

Το παρακάνεις με τα ψώνια στο ΙΚΕΑ; Δεν φταις εσύ!

Photos: reddit
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved