Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στην καθημερινή ζωή που έχουμε συνηθίσει να τα κάνουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς φυσικά να είναι πάντα και ο σωστός. 

Απ’ το πώς θα βουρτσίσουμε τα δόντια μας μέχρι πώς θα κρατάμε την τσάντα μας στα ΜΜΜ. Πράγματα στην καθημερινή ζωή που ο κάθε ένας κάνει όπως νομίζει αλλά υπάρχει σωστός τρόπος και πρέπει να τον ακολουθήσουμε.

Μερικά χρήσιμα tips για την καθημερινότητά σου και ορισμένα από αυτά θα αλλάξουν τον κόσμο σου!

Πράγματα στην καθημερινή ζωή που δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθος!

O τρόπος που πλένεις τα μαλλιά σου

Ο καθένας πλένει τα μαλλιά του με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Αρχικά, μην στεγνώνεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα αν δεν θέλεις να φριζάρουν. Καλύτερα να τα στεγνώσεις με μια μπλούζα! Παράλληλα, βάλε σαμπουάν και κάνε μασάζ στην κορυφή του κεφαλιού και άφησε το condition ΜΟΝΟ για τις άκρες των μαλλιών σου.

Backpack στα ΜΜΜ

πράγματα στην καθημερινή ζωή

Ας σε πουν χελώνα, ας σου πουν πως μοιάζεις με τα χελωνονιτζάκια, η τσάντα όταν βρίσκεσαι στο Μετρό, στον Ηλεκτρικό, στο Τραμ, το Τρόλεϊ, το λεωφορείο, πρέπει να την κρεμάς μπροστά σου και να την κοιτάς. Μόνο έτσι μπορείς να είναι ασφαλής.

Ο τρόπος που πλένεις τα δόντια σου

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν χρειάζεται να καλύπτεις όλη την οδοντόβουρτσα με οδοντόκρεμα, όπως βλέπεις στις διαφημίσεις. Αρκεί να βάλεις μικρή ποσότητα στην άκρη της οδοντόβουρτσας και θα κάνει τη δουλειά του!

Το χαρτί υγείας

πράγματα στην καθημερινή ζωή

Αρχικά, όταν το χαρτί υγείας τελειώνει θα πρέπει πάντα να το αντικαθιστάς για την επόμενη φορά ή τον επόμενο από εσένα που θα θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Όταν βάζεις το χαρτί υγείας θα πρέπει να το κρεμάς από την άλλη μεριά του τοίχου, όπως στην φωτογραφία. Να το τραβάς δηλαδή, κόντρα στον τοίχο ώστε τα χέρια σου να μην έρχονται σε επαφή μαζί του καθώς μπορεί να έχει πολλά βακτήρια.

Πλύσιμο χεριών

Τα χέρια σου είναι σημαντικό να τα πλένεις συνέχεια (όχι να σου γίνει εμμονή) καθώς κουβαλούν ένα σωρό μικρόβια. Κι όταν εννοούμε να τα πλένεις, σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνουμε το αντισηπτικό που χρησιμοποιείς. Γιατί το αντισηπτικό δεν αφαιρεί όλων των ειδών τους μικροοργανισμούς και θα πρέπει να τα πλύνεις. Φυσικά, όταν δεν έχεις άλλη λύση… μια χαρά είναι και το αντισηπτικό.

Ο σωστός τρόπος για να βάλεις το τραυμαπλάστ

πράγματα στην καθημερινή ζωή

Όπως ακριβώς στη φωτογραφία! Κόψε τις δύο άκρες που κολλάνε στη μέση και κόλλα το στο δάχτυλό σου χιαστί. Τώρα, μπορείς να κάνεις ό,τ θέλεις χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς διαρκώς και να προσέχεις υπερβολικά πολύ!

Δες και αυτό:

Αυτά τα comics είναι βγαλμένα από τη ζωή και την καθημερινότητα μας!

Illustrated by Daniil Shubin, Marat Nugumanov, Yekaterina Ragozina, Victor Senin, Anna Syrovatkina for BrightSide.me, Unsplash/JC Gellidon