Θα πρέπει να βρεις κάποιο άλλο μέρος μέσα στο σπίτι για ν’ αποθηκεύεις αυτά τα πράγματα. Οι περισσότερες γυναίκες ετοιμάζονται το πρωί για τη δουλειά στο μπάνιο, έτσι έχουν εκεί όλα τα απαραίτητα, όμως, αποδεικνύεται ότι θα πρέπει να είσαι λίγο πιο επιλεκτική στο τι βάζεις στο μπάνιο. Πετσέτες και καλλυντικά στο μπάνιο απαγορεύονται και παρακάτω θα δεις ποια ακόμα πράγματα δεν πρέπει ν’ αποθηκεύεις εκεί.

Μια ντουλάπα στον διάδρομο ή στο υπνοδωμάτιο είναι τέλεια μέρη για να βάλεις όλα τα αντικείμενα που απαγορεύεται να βρίσκονται στο μπάνιο, το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Είσαι έτοιμη να μάθεις γιατί δεν πρέπει να ξαναβάλεις τα καλλυντικά στο μπάνιο;

Καλλυντικά κι αρώματα

Μπορεί να είναι το πιο βολικό πράγμα στον κόσμο το να έχεις τα καλλυντικά σου στο μπάνιο, αλλά θα πρέπει να τα βγάλεις από εκεί. Τα καλλυντικά, όπως και τα αρώματα, θα πρέπει να είναι σε κάποιο δωμάτιο με σταθερή θερμοκρασία, καθώς θα αλλοιωθεί η υφή τους. Μάλιστα, τα αρώματα υπάρχει κίνδυνος να μυρίζουν πιο όξινα εάν αλλοιωθούν τα μόριά τους απ’ τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.

Το ίδιο ισχύει και για τα μανό σου, τα οποία για να διατηρήσουν την υφή τους πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Πετσέτες

Εννοείται πως δεν θα βάλεις τις πετσέτες στο δωμάτιο με την περισσότερη υγρασία μέσα στο σπίτι, εκτός εάν θέλεις η μούχλα να τις καταστρέψει. Απόφυγε να κρατάς στο μπάνιο πετσέτες που κρατούν την υγρασία και φρόντιζε ν’ ανοίγεις συχνά το παράθυρο ή τον εξαεριστήρα για να στεγνώνει ο χώρος.

καλλυντικά στο μπάνιο

Βιβλία και περιοδικά

Τσαλακωμένες σελίδες και βιβλία που δεν κλείνουν καλά, σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλεις να δεις την επόμενη φορά που θα πιάσεις το βιβλίο ή το περιοδικό στα χέρια σου. Το χαρτί απορροφάει την υγρασία με αποτέλεσμα οι σελίδες να καταστρέφονται. Καλύτερα να παίρνεις το περιοδικό ή το βιβλίο λίγο πριν πας στο μέρος και στη συνέχεια να το αφήνεις ξανά στη βιβλιοθήκη.

Φάρμακα

Τα φάρμακα θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό και δροσερό μέρος για να μην χάνουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και να μην αλλοιώνονται. Στο μπάνιο με την πολλή υγρασία, τα φάρμακά σου θα χάσουν κάποιες ιδιότητές τους και χωρίς να το καταλάβεις δεν θα δρουν όπως περιμένεις.

καλλυντικά στο μπάνιο

Ξυραφάκια

Όσο περίεργο και να σου φαίνεται, απ’ την υγρασία τα ξυραφάκια γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις στο μπάνιο μόνο αυτό που χρησιμοποιείς και τα υπόλοιπα της συσκευασίας να τα αποθηκεύεις εκτός μπάνιου.

Δες ακόμα:

Πράγματα που δεν πρέπει να πετάς στη λεκάνη του μπάνιου, αλλά το κάνεις!

Photo: iStock