4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να λες σε μια single γυναίκα!

LIKE US ON FACEBOOK

“Πώς και ελεύθερη;”. Ποια θα έπρεπε να είναι η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση; Διάβασε όσα δεν πρέπει να λες σε μια ελεύθερη γυναίκα. 

Ελεύθερη από επιλογή, απαντούν ορισμένες και μπορεί να ισχύει. Μπορεί να αποφάσισαν πως θέλουν λίγο χρόνο με τον εαυτό τους για να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που ακριβώς θέλουν, να γνωρίζουν καλύτερα τον ίδιο τους τον εαυτό.

Άλλες θεωρούν πώς δεν μπορούν να βρουν τον ιδανικό και περιμένουν. Άλλες θεωρούν πως υστερούν κάπου και δεν μπορούν να βρουν αγόρι.

Λοιπόν, ξέρετε που έχω καταλήξει; Ότι όλα ξεκινάνε από τον εαυτό μας. Πρέπει να γνωρίσεις εσένα, να ξέρεις τι θέλεις, να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου και να νιώθεις καλά και μόνη σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να γνωρίσεις έναν νέο άνθρωπο στη ζωή σου (και δεν θα ανακυκλώνεις συνέχεια τους παλιούς) .

Ωστόσο, ποιος είπε ότι το να είσαι single είναι κακό; Η ευτυχία σου δεν πρέπει να εξαρτάται από κάποιο άλλο άτομο παρά μόνο από εσένα.

Όσα δεν πρέπει να λες σε μια ελεύθερη γυναίκα

“Πώς και ελεύθερη;”. Ακόμη σκέφτομαι ποια πρέπει να είναι η σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.

Ποιες είναι οι πιο κλισέ ατάκες που ακούν οι single γυναίκες;

Άσε με να σου γνωρίσω… (τον φίλο, τον αδερφό, τον φίλο του αγοριού μου, τον τρίτο μου ξάδερφο)

Μια ελεύθερη γυναίκα έχει και τα τυχερά της… τα προξενιά! Δεν είναι άσχημα και έχουν πιθανότητες να πετύχουν αλλά όταν ο άλλος δεν θέλει; Προξενιό με το ζόρι δεν γίνεται.

Αυτού του είδους οι “προσφορές” σε βάζουν σε μια αμήχανη κατάσταση καθώς δεν ξέρεις τι να σκεφτείς. Αυτός που έχεις απέναντί σου πραγματικά λυπάται για σένα (κι αν ναι, γιατί λυπάται;;;) ή μήπως είναι μια καθαρή προσβολή που δεν αντιλαμβάνεσαι;;;

Φυσικά, και δεχόμαστε συμβουλές για ραντεβού αλλά αυτές οι “τυχαίες γνωριμίες”, το προξενιό… δεν είναι του γούστου μας.

ελεύθερη γυναίκα

Photo: Unsplash/Esther Ann

Δεν πρέπει να το προσπαθείς αρκετά

Το ραντεβού δεν χρειάζεται προσπάθεια… δεν είναι σαν να οδηγάς ένα ποδήλατο ή σαν να προσπαθείς να μάθεις Γαλλικά. Προσπαθούμε για τα πάντα σε αυτή τη ζωή και ο έρωτας δεν μπορεί να είναι ακόμη ένα κατόρθωμα.

Ναι, πείτε μας ρομαντικούς! Όταν, όμως, μιλάμε για ανθρώπους και συναισθήματα και ελεύθερη βούληση, τότε τι σχέση έχει ο έρωτας με την προσπάθεια; Υπάρχουν άνθρωποι που το προσπαθούν και μέσα από τα dating apps κι από τα χόμπι που κάνουν και παραμένουν ελεύθεροι. Γιατί; Γιατί δεν μπορείς να προσπαθήσεις να ερωτευτείς κάποιον, ούτε μπορείς να προσπαθήσεις να αποκτήσεις μια σύνδεση μαζί του.

Και όλο αυτό, φορτώνει τον “εργένη” με περισσότερη πίεση, επομένως καλύτερα να το αποφύγεις.

Εσύ είσαι ελεύθερη;; Μα είσαι τόσο (βάλε όποιο επίθετο θέλεις)

Τώρα εδώ μάλλον πρέπει να πεις ευχαριστώ αλλά πάλι σε φέρνει σε αμηχανία και είναι ένα περίεργο κομπλιμέντο. Το να είσαι single δεν είναι κάποιο ελάττωμα που έχεις ούτε σημαίνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με σένα.

Το να είσαι όμορφη/ έξυπνη και να έχεις όλα τα καλά δεν είναι το μόνο σημαντικό πράγμα σε ένα ραντεβού. Όπως κι αν έχει σταματήστε να το λέτε είναι αμήχανο και φέρνει τον άλλο σε δύσκολη θέση.

Και το “single” δεν είναι ταμπέλα!

ελεύθερη γυναίκα

Photos: unsplash/Romina Farías

Μην ανησυχείς

ΟΚ μερικές φορές ανησυχείς επειδή μερικές φορές νιώθεις μοναξιά, αλλά αυτό είναι επόμενο. Άλλωστε μπορεί να νιώθεις μοναξιά κι ενώ είσαι σε σχέση και αυτό είναι χειρότερο.

Δεν σημαίνει πως η ζωή ξεκινά και σταματά στις σχέσεις. Μπορεί να έχεις άλλα ενδιαφέροντα, να σε νοιάζει η καριέρα, η σχολή, η οικογένεια, οι φίλοι. Τα χόμπι σου που τόσο απολαμβάνεις. Η μουσική κι ένα κομμάτι πίτσα! Ο σκύλος σου που σε αγαπά όσο κανένας άλλος.

Μέσα σε όλα αυτά δεν ανησυχείς. Μπορεί ορισμένες φορές να νιώθεις μια μελαγχολία ή μια μοναξιά αλλά αυτά συμβαίνουν… Το να σου το επισημαίνει κάποιος ή να το υποθέτει επειδή απλά είσαι single, δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Κι έχω μια απορία… στους άνδρες γιατί δεν τα λέει κανείς αυτά;;;

Photo: pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved