Στην κατάψυξη βάζεις συνήθως όλα εκείνα τα τρόφιμα που θέλεις να αντέξουν περισσότερο καιρό, όπως το κρέας, τα ψάρια, τον αρακά, τις κατεψυγμένες πίτες, το ψωμί, άντε και κανένα παγάκι! Το ήξερες, όμως, ότι υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη και δεν σου έχουν περάσει ποτέ απ’ το μυαλό;

5 πράγματα που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη, εκτός από τρόφιμα

Ρούχο στο οποίο έχει κολλήσει τσίχλα

Ο ενθουσιασμός σου διήρκεσε λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα εκεί που έκανες φούσκες με την τσίχλα σου, μια να “σκάσει” πάνω στην μπλούζα σου; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι! Απλά βάλε το ρούχο στην κατάψυξη για όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα η τσίχλα θα αφαιρεθεί εύκολα κι απλά!

Τζιν

Έχεις παρατηρήσει κι εσύ σίγουρα ότι το τζιν σου χάνει τη φόρμα και το χρώμα του μετά από αρκετά πλυσίματα; Αυτό συμβαίνει επειδή η διαδικασία του πλυσίματος δεν κάνει καλό στο ύφασμα. Αντιθέτως, μπορείς να βάζεις τα τζιν σου στην κατάψυξη για όλο το βράδυ: Και θα σκοτωθούν τα βακτηρίδια και δεν θα χάσουν το χρώμα ή το σχήμα τους.

πράγματα που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη

Μαξιλαροθήκη

To ήξερες ότι στην πραγματικότητα θα έπρεπε να πλένεις την μαξιλαροθήκη σου κάθε δεύτερη μέρα; Φυσικά, σχεδόν κανείς δεν το κάνει αυτό. Εάν θέλεις, όμως, να βεβαιωθείς ότι θα παραμείνει καθαρή ακόμα κι αν δεν την πλύνεις, βάλε την μαξιλαροθήκη μέσα σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Όταν γυρίσεις σπίτι απ’ τη δουλειά, τα βακτήρια θα έχουν σκοτωθεί και μπορείς να βάλεις πίσω στο κρεβάτι την μαξιλαροθήκη σου.

Πράγματα που δεν πλένουμε στο πλυντήριο ενώ θα έπρεπε!

Καλσόν

Για να αποφύγεις τις τρύπες στα καλσόν σου, μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη! Οι ίνες στο ύφασμα θα δυναμώσουν με αποτέλεσμα να σκίζονται λιγότερο εύκολα. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

πράγματα που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη

Κεριά

Τα κεριά που αγόρασες, βάλτα κατευθείαν στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Θα γίνουν πιο σταθερά και δεν θα στάζουν τόσο εύκολα, ενώ το κερί θα λιώσει πιο αργά με αποτέλεσμα να διαρκέσει περισσότερο.

Δες ακόμα:

Αυτά πρέπει να αντικαθιστάς συχνά, αν θες να παραμείνεις καθαρός!

Photo: Freepik