Ας είμαστε ρεαλιστές: Ο κορονοϊός δεν έχει αλλάξει απλώς την καθημερινότητά σου, αλλά έχει μεγαλώσει και το άγχος σου για το επαγγελματικό σου μέλλον. Ανησυχίες σχετικά με τη δουλειά σου τριγυρνούν συνεχώς στο μυαλό σου, ακόμα κι αν είσαι πιο χαλαρή δουλεύοντας απ’ το σπίτι με τις πιτζάμες σου αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό, όσο μένεις σπίτι, θα μάθεις ότι μπορείς να κάνεις πράγματα για να εξελίξεις την καριέρα σου. Εκμεταλλεύσου τον χρόνο στο σπίτι προς όφελός σου!

Τι μπορείς να κάνεις για να εξελίξεις την καριέρα σου όσο μένεις σπίτι

Ενημέρωσε το βιογραφικό και το LinkedIn σου

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες update το βιογραφικό σου ή το προφίλ σου στο LinkedIn; Μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να το ενημερώσεις με την νέα σου επαγγελματική εμπειρία, τα καινούρια σου projects ή ακόμα και νέα skills που έχεις αποκτήσει.

εξελίξεις την καριέρα σου

Κάνε online μαθήματα

Κι ευτυχώς υπάρχουν πολλά που προσφέρονται δωρεάν! Εκτός από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου που αυτή την περίοδο έχουν δωρεάν online courses, θα βρεις και σε πολλές πλατφόρμες, όπως το Udemy, πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα που θα σε πάνε μπροστά και θα σε μάθουν καινούρια πράγματα.

Ξεκίνα το δικό σου blog

Εάν έχεις μια έξυπνη ιδέα ή σ’ αρέσει να γράφεις, μήπως τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να την κάνεις πράξη, ξεκινώντας απ’ το στήσιμο του site σου; Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα πολύ απλό template ή εάν έχεις κάποιον φίλο σου developer να σε βοηθήσει να υλοποιήσεις αυτό που έχεις σκεφτεί.

εξελίξεις την καριέρα σου

Πες ναι σε ένα project έξω απ’ το comfort zone σου

Σε ολους τους εργοδότες αρέσουν οι εργαζόμενοι που ιντριγκάρονται απ’ τις προκλήσεις και δεν μένουν στο comfort zone τους. Μήπως, λοιπόν, έχει έρθει η στιγμή να δείξεις στο αφεντικό σου ότι μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα;

Διάβασε ένα βιβλίο

Και δεν εννοούμε μυθιστόρημα, αλλά ένα βιβλίο σχετικό με την καριέρα σου. Εάν δουλεύεις στο μάρκετινγκ, είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσεις μερικά βιβλία με μυστικά και tips για τις επιχειρήσεις και τη στρατηγική μάρκετινγκ. Όταν επιστρέψετε στο γραφείο, θα έχεις πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενώ θα έχεις μάθε πολλές νέες γνώσεις.

εξελίξεις την καριέρα σου

Unsplash/Thought Catalog

Δες ακόμα:

Work from home: Πώς να την παλέψεις & να τηρήσεις το ωράριο

Photo: Pexels