Μερικά πράγματα στην ζωή δεν είναι στο χέρι μας. Αν είσαι άνθρωπος του προγράμματος σίγουρα αυτό σε τρελαίνει. Πάρε βαθιές ανάσες, σου έχουμε τις λύσεις που ψάχνεις.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις στη ζωή. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να σου προκαλέσουν χάος και να σου χαλάσουν την ηρεμία σου. Μάθε πως να μην ασχολείσαι με αυτά. Έτσι και αλλιώς, αν συνειδητοποιήσεις ότι λίγα πράγματα μπορείς να ελέγξεις, θα λύσεις και το πρόβλημά σου.

Η αγαπημένη σου φράση πρέπει να γίνει το: «Έτσι ήταν να γίνει». Αυτή η φράση αποδεικνύει ότι αποδέχεσαι ό,τι συμβαίνει και απλά προχωράς παρακάτω. Να ξέρεις ότι μόλις το κατορθώσεις αυτό θα βρεις την χαρά και την θετικότητα που τόσο ζητάς.

Το μόνο που μπορείς να ελέγχεις είναι ο εαυτός σου. Και αυτό με δυσκολία. Μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις σου, την συμπεριφορά σου και τις αντιδράσεις σου- αλλά μέχρι εκεί. Μάθε λοιπόν να διώχνεις την άσχημη αντίδραση σε ό,τι δεν μπορείς να έλεγξεις.

Οι αλλαγές είναι κάτι αναπόφευκτο

Από την μια πλευρά, το χειρότερο πράγμα στην ζωή είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Από την άλλη, αυτό είναι και το καλύτερο. Σκέψου οι χειρότερες μέρες στην ζωή σου, δεν έχουν παντοτινή διάρκεια.

Μπορεί να εύχεσαι ο χρόνος να ήταν στο χέρι σου, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο ήλιος θα φέρει νέες αναμνήσεις, και θα σε ξυπνήσει σε μια ολοκαίνουρια μέρα που θα έχεις να ζήσεις. Εκείνη την μέρα όλα μπορούν να συμβούν. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το αποδεχτείς. Δες αυτές τις αλλαγές ως ευκαιρίες για να κάνεις κάτι καινούργιο και συναρπαστικό στην ζωή σου.

Ο καιρός δεν είναι στο χέρι μας

Κάποιες μέρες έχει ήλιο, κάποιες άλλες έχει βροχή. Τα σχέδια σου για την παραλία μπορεί να ακυρωθούν από μια βροχή ή το πλύσιμο που έκανες στο αμάξι να πάει στράφι, αφού βρέχει.

Απλά ψάξε την θετική πλευρά. Σταμάτα να σκέφτεσαι τι θα γινόταν και αναδιαμόρφωσε εκ νέου το πρόγραμμά σου. Η βροχή θα σταματήσει σε κάποια φάση, έτσι δεν είναι;

Θα συναντήσεις σίγουρα κίνηση

Πρέπει πάντα να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή, κάτσε και ψάξε άλλες διαδρομές πριν φύγεις από το σπίτι. Όπως και να έχει η κατάσταση αυτή μερικές φορές είναι αναπόφευκτη. Η αναμονή μπορεί να σε στρεσάρει, αλλά σταμάτα να το αντιμετωπίζεις έτσι.

Τις περισσότερες φορές όταν βιάζεσαι να πας κάπου, πέφτεις σε κίνηση. Μπορείς να παραπονεθείς για αυτό ή απλά να μάθεις να το αποδέχεσαι. Είναι δική σου επιλογή.

Το παρελθόν δεν αλλάζει

Το παρελθόν είναι παρελθόν. Δεν μπορείς να το αλλάξεις. Και ό,τι και να έχει συμβεί είναι στο χέρι σου τι θα κάνεις. Θα ζήσεις με αυτό ή θα προχωρήσεις;

Άσε αυτές τις μνήμες να φύγουν μακριά. Δεν χρειάζεται να ζεις στο παρελθόν, χάνεις το παρόν. Ψάξε να βρεις πράγματα να κάνεις και μάθε από τα λάθη του παρελθόντος. Ό,τι και να έχει συμβεί, μάθε αυτό και απέφυγε το στο μέλλον.

Το μέλλον δεν το ξέρει κανείς

Το μέλλον όπως και το παρελθόν, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αντί να έχεις άγχος για αυτό, επικεντρώσου στο παρόν. Υπάρχουν άνθρωποι που σπούδασαν και είναι άνεργοι, και άνθρωποι που δεν σπούδασαν και έχουν κάποια καλή θέση. Μπορεί να αλλάξεις την καριέρα σου και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Αυτά τα πράγματα δεν είναι αναμενόμενα, και όμως, είναι στην ζωή.

Σταμάτα να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να γίνεις, και επικεντρώσου σε αυτό που είσαι τώρα. Εκτός των άλλων, μπορείς να ελέγξεις τις κινήσεις και τις αντιδράσεις σου μόνο στο παρόν

Την γνώμη των άλλων δεν μπορείς να την αλλάξεις

Μπορεί να σκέφτεσαι τώρα «Φυσικά και δεν μπορώ». Μπορεί να είσαι σε μια σχέση όπου ο σύντροφός σου να αρχίζει να νιώθει διαφορετικά ή να κάνεις μια συζήτηση με έναν άνθρωπο άλλων απόψεων. Μπορεί και στις δυο αυτές περιπτώσεις να προσπαθείς με τις ώρες να τους κάνεις να δουν αλλιώς τα πράγματα. Δεν είναι στο χέρι σου εξ αρχής!! Μάθε να μην ασχολείσαι και να μάθε να αντιδράς σωστά σε τέτοιες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Credits: Getty Images/iStockphoto