Ένας φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Όταν μαγειρεύεις πολλά φαγητά, μπορείς μέσα σε κυριολεκτικά 1 λεπτό να τα ξαναζεστάνεις και να τα φας άνετα την επόμενη μέρα. Αλλά αν νομίζεις πως αυτή είναι η μόνη χρήση του microwave κάνεις λάθος! Υπάρχουν μερικές ακόμα χρήσεις του microwave που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη!

5 χρήσεις του microwave που αγνοούσες

Φτιάξε ένα δείπνο απ’ το μηδέν

Όπως είπαμε, μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα με ένα φούρνο μικροκυμάτων απ’ το να ξαναζεστάνεις απλά το φαγητό. Μπορείς να μαγειρέψεις ένα ολόκληρο φαγητό απ’ το μηδέν, αρκεί να έχεις την κατάλληλη συνταγή. Απλά αναζήτησε συνταγές που γίνονται στο microwave και θα εμφανιστούν μπροστά σου άπειρες ιδέες! Ήδη στο iPop.gr σου έχουμε προτείνει κατά καιρούς διάφορες λαχταριστές συνταγές!

χρήσεις του microwave

Τέλος τα δάκρυα όταν κόβεις κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια μπορούν να ισορροπήσουν κάθε πιάτο που φτιάχνεις, αλλά το κόψιμο τους είναι μια διαδικασία που σε κάνει να… κλαις! Προφανώς, έχεις δοκιμάσει διάφορα τρικς, όπως το να κρατάς την αναπνοή σου, αλλά δεν είναι και το πιο άνετο πράγματα στον κόσμο. Έχουμε, λοιπόν, την ιδανική συμβουλή για εσένα, γιατί το μόνο που χρειάζεσαι είναι τον φούρνο μικροκυμάτων σου. Κόψε και τις δύο άκρες του κρεμμυδιού και έπειτα βάλτο στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά θα μπορέσεις να το κόψεις χωρίς να κλαις!

Σπιτικά πατατάκια

Δεν χρειάζεσαι φριτέζα ή φούρνο για να φτιάξεις τα δικά σου πατατάκια. Κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια βάλε και στις δύο πλευρές λάδι. Άπλωσέ τες σε ένα πιάτο και ζέστανέ τες για 3 έως 5 λεπτά.

χρήσεις του microwave

Δώσε στη ζωή στο ψωμί που έχεις ξεχάσει για μέρες

Ξέχασες το ψωμί σε μια άκρη ή στην ψωμιέρα για μέρες και φυσικά τώρα έχει σκληρύνει. Ευτυχώς για σένα όμως υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις. Βρέξε ένα χαρτί κουζίνας και τύλιξέ το γύρω απ’ το ψωμί. Βάλτο στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα και το ψωμί σου θα είναι μαλακό και νόστιμο. Εάν δεν θέλεις να τυλίξεις το ψωμί σου με το χαρτί, μπορείς επίσης να βάλεις ένα ποτήρι νερό στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το ψωμί.

Βγάλε τα γραμματόσημα απ’ τους φακέλους

Ναι, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν συλλογή από γραμματόσημα και το microwave έχει τον τρόπο να τα αφαιρεί προσεκτικά απ’ τους φακέλους. Βάλε μερικές σταγόνες νερού πάνω στο γραμματόσημα και στη συνέχεια βάλε τον φάκελο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

χρήσεις του microwave

Pexels

Δες ακόμα:

8 πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο microwave

Photo: Freepik