Πότε δεν είναι αργά να κάνεις πράγματα που θέλεις γιατί όπως έχουμε ξαναπεί η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Αλλαγές στη ζωή σου που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή. 

Μη φοβάσαι την αλλαγή! Θα σε ανανεώσει, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, πιο “πλούσιο” από εμπειρίες και γεμάτο από ζωή. Υπάρχουν αλλαγές στη ζωή σου που μπορείς να κάνεις ανεξαρτήτως από το πόσα κεράκια έχει η τούρτα σου.

Εμείς φτιάξαμε,λοιπόν, μια #goal list για όλες τις ηλικίες για να την έχεις στο… πίσω μέρος του μυαλού σου.

Αλλαγές στη ζωή σου που θα σε κάνουν πιο πλούσιο

Μάθε ένα μουσικό όργανο

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρός ήθελες να μάθεις πιάνο αλλά ποτέ δεν έμαθες; Τίποτα δεν σε σταματά και μπορείς να ξεκινήσεις τώρα. Δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσεις από την αρχή ή από εκεί που το άφησες. Ακόμη, κι όταν προσπαθείς να παίξεις ένα μουσικό όργανο, γυμνάζεις τον εγκέφαλό σου, βελτιώνεις τη μνήμη σου και νιώθεις καλύτερα!

αλλαγές στη ζωή

Photo: Unsplash/Jeremy Bishop

Μάθε μια νέα γλώσσα

Ποιος είπε ότι η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας σταματά σε μια συγκεκριμένη ηλικία; Μπορείς να μάθεις την αγαπημένη σου γλώσσα οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί να το αποφασίσεις.

Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου

Μπορείς να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να περάσεις όμορφα. Να διαβάσεις, να γράψεις, να κάνεις ένα μπάνιο, να δεις μια σειρά. Οι έρευνες αναφέρουν πως όταν περνάς χρόνο με τον εαυτό σου ζεις περισσότερο, είσαι πιο υγιής και χαρούμενος. Δεν είναι κακό να είσαι μόνος σου!

Ερωτεύσου τον σύζυγό σου ξανά και ξανά

Κάθε μέρα! Γιατί γίνεται να ζεις ευτυχισμένα αν δεν αγαπάς και δεν είσαι ερωτευμένος; Πάρε μια αγκαλιά τον σύζυγό σου στα ξαφνικά, πήγαινε να τον πάρεις από τη δουλειά να πάτε για καφέ, άκου τον προσεκτικά όταν σου μιλά.

αλλαγές στη ζωή

Photo: unplash/Meg Sanchez

Άλλαξε καριέρα

Μη φοβάσαι τις αλλαγές αν αυτές θα σε κάνουν να νιώσεις ξανά ζωντανό. Μπορείς να αλλάξεις καριέρα οποιαδήποτε στιγμή θέλεις στη ζωή σου, αν αυτό που κάνεις δεν σε ικανοποιεί. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που άλλαξαν καριέρα στα 40 τους κι έγιναν πολύ επιτυχημένοι.

Κάνε νέους φίλους

Μπορεί να έχεις ήδη φίλους αλλά τι σε σταματά από το να κάνεις καινούργιους; Μπορείς να κάνεις νέους φίλους που θα σου μάθουν νέα πράγματα, θα αλλάξουν ίσως τον τρόπο που σκέφτεσαι και μπορεί να είναι φίλοι ζωής! Μη φοβάσαι, λοιπόν, να βάλεις νέους ανθρώπους στη ζωή σου αλλά κράτα την πόρτα ανοιχτή.

Μετακόμισε σε άλλη πόλη

Μπορεί να μην είσαι πια millennial αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Μπορείς να αλλάξεις πόλη αν το θέλεις. Όλα είναι μια απόφαση, κι αφού καταστρώσεις το “σχέδιό” σου μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα.

Photo: unsplash/Artem Beliaikin