Η τακτοποίηση στην κουζίνα είναι το Α και το Ω για να μπορείς αφενός να βρίσκεις όλα αυτά που θέλεις κι αφετέρου για να είναι καθαρά όλα τα αντικείμενα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν 4 πράγματα που αποθηκεύεις τελείως λάθος στην κουζίνα σου!

Το ήξερες ότι εάν αποθηκεύεις ορισμένα σκεύη λάθος, μπορεί αυτά να σου κρατήσουν λιγότερο καιρό; Από σήμερα σταμάτα να κάνεις αυτά τα λάθη στην κουζίνα και οργάνωσέ την σωστά.

4 πράγματα που αποθηκεύεις τελείως λάθος στην κουζίνα σου

Κατσαρόλες και τηγάνια

Πολλοί άνθρωποι στοιβάζουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους το ένα πάνω στο άλλο στα ντουλάπια της κουζίνας τους. Φυσικά, αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποθήκευσης, ειδικά αν δεν έχεις τόσο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα σου.

Αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν επίσης ότι με το να τοποθετούν το ένα σκεύος πάνω στο άλλο, μπορεί να καταστρέψουν τις επιφάνειές τους.

λάθος στην κουζίνα

Για πόσο καιρό νομίζεις πως το τηγάνι σου θα συνεχίσει να είναι αντικολλητικό όταν η επίστρωσή του ξύνεται συνεχώς πάνω σε άλλα αντικείμενα;

Ποια είναι η λύση; Βάλε μια πετσέτα ανάμεσα στα σκεύη ή χρησιμοποίησε ειδικά προστατευτικά.

Πλυντήριο πιάτων

Είσαι σίγουρη ότι βάζεις σωστά τα σκεύη μέσα στο πλυντήριο πιάτων και δεν τα καταστρέφεις;

Ποια είναι η λύση; Αρχικά, τα πλαστικά θα πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο πλυντήριο όσο το δυνατό πιο ψηλά, καθώς εκεί η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη κατά τη διάρκεια της πλύσης.

λάθος στην κουζίνα

Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι είναι καλύτερο να βάζεις τα πιάτα και άλλα σκεύη με υπόλειμμα λευκού αυγού στο κατώτερο ράφι, διότι θα βγουν πιο καθαρά!

Ξέρουμε πώς να καθαρίσεις το πιο δύσκολο σκεύος στην κουζίνα σου.

Μαχαίρια

Οι περισσότεροι από εμάς σιχτιρίζουμε τα μαχαίρια μας κάθε φορά που είναι να κόψουμε κάτι. Μήπως, όμως, φταίμε λίγο κι εμείς που δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά όσο όταν τα είχαμε πρωτοαγοράσει;

Το λάθος που κάνουμε είναι ότι τα βάζουμε χύμα μέσα στο συρτάρι με τα υπόλοιπα μαχαιροπίρουνα.

Ποια είναι η λύση; Να επενδύσεις σε μια καλή θήκη για μαχαίρια, την οποία θα βάλεις πάνω στον πάγκο.

Ποτήρια κρασιού

Πώς αποθηκεύεις τα ποτήρια του κρασιού σου; Τα βάζεις απλά ανάποδα μέσα στο ντουλάπι; Πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις αυτό!

Μ’ αυτό τον τρόπο, που εσύ το κάνεις για να κρατήσεις μακριά τη σκόνη, μπορεί να δημιουργηθούν μικρές ρωγμές στο γυαλί και να μην το βλέπεις.

λάθος στην κουζίνα

Ποια είναι η λύση; Να τα βάζεις κανονικά το ένα δίπλα στο άλλο κι ας σκονιστούν! Μπορείς απλά να τα ξεπλύνεις πριν τα χρησιμοποιήσεις!

Δες ακόμα:

Μικρά μυστικά για καθαρή κουζίνα

Photo: Pixabay