Μπορεί να ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τα πάντα στο σπίτι τους είναι οργανωμένα στην εντέλεια, που καθαρίζουν σχολαστικά και την παραμικρή επιφάνεια, που το ψυγείο τους είναι άψογο κι όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μοιρασμένα στα σωστά δοχεία.

Μπορεί όμως, να ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θυμούνται καν τι έχουν μέσα στο ψυγείο και το κυριότερο απ’ όλα από πότε έχουν να το καθαρίσουν. Αν είσαι ένας απ’ αυτούς μην ανησυχείς, ξέρουμε ακριβώς πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το ψυγείο και σου δείχνουμε βήμα – βήμα τη διαδικασία για να το κάνεις σωστά.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το ψυγείο; Σύμφωνα με την Mary K. Bolger, εμπειρογνώμονα του Whirlpool Corporation’s Institute of Home Science, θα πρέπει να καθαρίζουμε το εσωτερικό του ψυγείου μία φορά τον μήνα και να αλλάζουμε το φίλτρο του νερού και το φίλτρο του αέρα δύο φορές τον χρόνο.

Απ’ την άλλη πλευρά, η Melissa Maker, ιδρύτρια του Clean My Space, υποστηρίζει ότι εάν καθαρίζουμε το εσωτερικό του ψυγείου τακτικά με ένα πανάκι, όταν για παράδειγμα χύνεται μια σάλτσα ή ένας χυμός, τότε μπορούμε να αδειάζουμε το ψυγείο κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να προσέχουμε εάν τα τρόφιμα διατηρούνται στο ψυγείο σε καλή κατάσταση ή εάν είναι δύσοσμο, γιατί τότε θα πρέπει να το καθαρίζουμε συχνότερα.

Photo: Pexels/Daria Shevtsova

Πώς να καθαρίσεις το ψυγείο, σε επτά εύκολα βήματα:

  1. Αδειάζουμε όλο το ψυγείο.
  2. Κρατάμε το περιεχόμενο, που πραγματικά χρησιμοποιούμε και που δεν έχει λήξει.
  3. Καθαρίζουμε τα ράφια με ένα σφουγγάρι και υγρό πιάτων. Δεν το ξεπλένουμε αμέσως.
  4. Καθαρίζουμε το τοίχωμα του ψυγείου, με ένα βρεγμένο πανάκι.
  5. Καθαρίζουμε το ράφι για τα λαχανικά, με τον ίδιο τρόπο που καθαρίσαμε και τα άλλα ράφια.
  6. Προσθέτουμε στο ψυγείο ένα κουτάκι με baking soda, για να απορροφήσει τις δυσοσμίες από τα τρόφιμα.
  7. Καθαρίζουμε το ψυγείο με ένα πανάκι και οργανώνουμε σωστά τα τρόφιμα, για να ξέρουμε πού είναι το κάθε τι.

Διαβάστε ακόμη:

DIY μαγνητάκια για το ψυγείο με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες!