Πολλές φορές μπορεί να έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να το πλύνεις αυτό το μπλουζάκι που το έχεις βάλει δύο φορές ή πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το τζιν σου. Κάθε πότε πρέπει να πλένεις ένα ρούχο;

Λοιπόν, υπάρχει απάντηση αλλά εξαρτάται κι από το ρούχο. Μυρίζεις την μπλούζα να δεις μήπως έχει κρατήσει κάποια… “περίεργη” μυρωδιά. Βλέπεις ότι το τζιν σου δεν έχει λερωθεί και το φοράς ξανά και ξανά. Κάθε πότε πρέπει να πλένεις ένα ρούχο;

Πρέπει να τα πλένεις συχνά για λόγους υγιεινής κι ας βαριέσαι μετά να τα απλώνεις, να τα μαζεύεις και να βάζεις πλυντήριο. Σκέψου, όμως, πόσο ωραία είναι η αίσθηση όταν ένα ρούχο μυρίζει μαλακτικό και είναι φρεσκοπλυμένο;;

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις ένα ρούχο; Εξαρτάται!

Εσώρουχα -Κάθε μέρα

Όλοι συμφωνούν σε αυτό. Μην φοράς ποτέ το ίδιο εσώρουχο, πρέπει να το αλλάζεις κάθε μέρα. Όπως και τις κάλτσες!Είναι απλά οι κανόνες υγιεινής.

Τζιν- Μετά από 5-6 φορές

Ένα τζιν μπορείς να το βάλεις στο πλυντήριο αφού το έχεις φορέσει 5 με 6 φορές. Μπορεί η μαμά σου να βάζει πλυντήριο κάθε μέρα… αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο αναγκαίο όσον αφορά τα τζιν.

T-shirts και top- Μετά από μια φορά

Πρέπει να αντιμετωπίζεις τα t-shirts σαν τα εσώρουχα, γιατί έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου και απορροφούν την μεγαλύτερη ποσότητα του ιδρώτα. Μπορείς να τα πλένεις αφού τα φορέσεις μια φορά. Εκτός κι αν δεν τα φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά για 2 ώρες ή λιγότερο.

Φόρεμα- Μετά από δύο φορές

Δεν πρέπει να πλένεις τα φορέματά σου συχνά-πυκνά, γιατί αυτό θα χαλάσει το χρώμα και το ύφασμά του. Μπορείς να το βάλεις μια φορά και να το ξαναβάλεις μια δεύτερη. Μετά πρέπει να μπει στο πλυντήριο.

Σουτιέν-Μετά από 3-4 φορές

https://www.instagram.com/p/BDCB44TyfMW/?utm_source=ig_embed

Αν φοράς το σουτιέν σου 4 μέρες συνεχόμενα, τότε καλό θα ήταν να το πλύνεις. Γιατί και το σουτιέν κρατά τον ιδρώτα!

Πυτζάμες-Μετά από 3-4 φορές

Αν δεν είσαι ατσούμπαλος κι αν δεν λερώνεις τα ρούχα σου ή τις πυτζάμες σου με ό,τι κι αν τρως, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Τις πυτζάμες θα πρέπει να τις πλένεις μετά από 3 με 4 φορές που τις έχεις φορέσει.

Και υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κοιμάσαι σε καθαρές πυτζάμες, καθαρά σεντόνια, ενώ μόλις έχεις κάνει μπάνιο;;;;

Κι αφού έμαθες για τα ρούχα, διάβασε και πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου!

Διαβάστε επίσης:

Tips για καθαρά ρούχα και καθαρό πλυντήριο