Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινάνε να πειραματίζονται με τα μαλλιά τους από πολύ μικρή ηλικία. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν δοκιμάσει πολλές βαφές από ξανθιά πλατίνα μέχρι μαύρο σκούρο. Όμως, αν βάφεις τα μαλλιά σου καταστρέφεις την τρίχα σου για πάντα; Ή μπορείς να κάνεις επανόρθωση και η τρίχα σου να γίνει και πάλι υγιής;

Οι ερωτήσεις αυτές δεν μπορούν να απαντηθούν εύκολα γιατί η απάντηση εξαρτάται από διαφορετικές μεταβλητές. Εμείς βρήκαμε όλα όσα πρέπει να  ξέρεις αν σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου, αν τα βάφεις ήδη και τι να κάνεις με τα καμένα σου μαλλιά.

να κάνεις με τα καμένα σου μαλλιά

Credits: Unsplash

Όταν βάφεις τα μαλλιά σου τα καταστρέφεις για πάντα;

Με λίγα λόγια, οι ειδικοί συμφωνούν ότι όταν βάφεις τα μαλλιά σου καταστρέφεις για πάντα την φυσική σου τρίχα. Ωστόσο, εάν επιθυμείς να τα βάψεις, πρέπει οπωσδήποτε να πας σε έναν έμπειρο επαγγελματία, τότε η ζημιά θα είναι ελάχιστη.

Μόλις βάψεις τα μαλλιά σου, η υφή τους αλλάζει για πάντα. Ωστόσο, το πόσο μεγάλη θα είναι αλλαγή, εξαρτάται από τον επαγγελματία που σε έχει αναλάβει και κατά πόσο ξέρει να φροντίζει τα βαμμένα μαλλιά.

Η χρωματική βλάβη είναι μια μόνιμη πτώση των μαλλιών, αλλά μπορεί να αποφευχθεί αν χρησιμοποιηθούν οι σωστές τεχνικές.

Επίσης, θα πρέπει να ξέρεις ότι η ελαστικότητα των μαλλιών σου θα μειωθεί σε κάποιο βαθμό όταν τα βάφεις. Και φυσικά, αυτό που επηρεάζει περισσότερο τη ζημιά που θα γίνει στο μαλλί σου είναι το χρώμα που θα επιλέξεις. Το οξυζενέ στα μαλλιά κάνει την μεγαλύτερη ζημιά, γι’ αυτό θα πρέπει να παρέχεις μια ιδιαίτερη ρουτίνα φροντίδας στα μαλλιά σου στο σπίτι.

Αν πας σε έναν επαγγελματία που ξέρει τι κάνει και ξέρει πως να φροντίσει σωστά τα μαλλιά σου, τα μαλλιά σου δεν θα καταστραφούν. Εάν αισθανθείς ότι τα μαλλιά σου έχουν καταστραφεί, μπορείς να κάνεις διάφορες θεραπείες.

Αν βάψεις τα μαλλιά σου, θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν τόσο υγιή όσο ήταν πριν την πρώτη βαφή;

Ο μόνος εγγυημένος τρόπος για να αποκαταστήσεις την υγεία των μαλλιών σου είναι να τα κόψεις και να τα ξανά μακρύνεις. Στη συνέχεια, θα είναι υγιή, παρθένα μαλλιά και πάλι. Τα νέα μαλλιά που είναι ανέπαφα από τα χημικά θα είναι πολύ υγιή.

Τα καλά νέα, εάν θέλεις να συνεχίσεις να βάφεις τα μαλλιά σου είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου που έχουν υποστεί επεξεργασία όσο το δυνατόν πιο υγιή με παρθένα τρίχα όπως είχατε στο παρελθόν.

Πώς μπορείς να ξεκινήσεις για να ανακτήσεις την υγεία των μαλλιών σου;

Ενώ στην ουσία, δεν μπορείς να ξανα έχεις  τα μαλλιά που είχες πριν τις βαφές, εκτός και αν τα μακρύνεις και τα αφήσεις να μεγαλώσουν φυσικά, οι επαγγελματίες συμφωνούν ότι οι δύο πιο ελπιδοφόροι τρόποι διατήρησης της ακεραιότητας των βαμμένων μαλλιών είναι πρώτον να ζητήσεις την βοήθεια από έναν επαγγελματία στιλίστα και να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα στο σπίτι.

Πρέπει να επισκεφτείς έναν αξιόλογο επαγγελματία και αυτό είναι ύψιστης σημασίας. Μην προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα με το να μην αγοράσεις τα προϊόντα που πρέπει ή με το να αποφασίσεις να μείνεις με τα κατεστραμμένα μαλλιά. Πάντα ξοδεύονται περισσότερα χρήματα για να διορθωθούν τα μαλλιά. Επίσης, φρόντισε να κάνεις θεραπείες και να έχεις ένα καλό σαμπουάν, ένα καλό μαλακτικό και μια καλή μάσκα στο σπίτι.

να κάνεις με τα καμένα σου μαλλιά

Ποια είναι η καλύτερη ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις εάν θέλεις να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου θα μείνουν όσο πιο υγιή γίνεται;

Με λίγα λόγια, αφού βάψεις τα μαλλιά σου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα εφυδατώνεις, εφυδατώνεις, εφυδατώνεις… και να τα προστατέψεις από τη θερμότητα.

Η βαθιά ενυδάτωση είναι μεγάλη ανάγκη, όσο περισσότερο μαλακτικό βάζεις τόσο το καλύτερο. Μην αλλάξεις τα χρώμα των μαλλιών σου και γενικότερα απέφυγε την υπερβολική επεξεργασία των μαλλιών σου (ίσιωμα, σγουρά κλπ) για κάποιο διάστημα. Προσπάθησε να μείνεις μακριά από την θερμότητα για όσο περισσότερο μπορείς. Τα μαλλιά σου μετά από την βαφή, προσπαθουν να διατηρήσουν την υγρασία. Έτσι, αν χρησιμοποιείς αυτές τις επεξεργασίες απλά καταστρέφεις περισσότερο τα μαλλιά σου.

Συνιστάται επίσης να τυλίξεις τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς ή να κοιμηθείς σε μια μαξιλαροθήκη μεταξιού, η οποία βοηθά δραστικά να μειώσεις την πιθανότητα να σπάσει η τρίχα σου.

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν βάφεις τα μαλλιά μόνη στο σπίτι