Το ξέρεις ότι όλοι μας θα έπρεπε να πλένουμε τα μαξιλάρια μας πολύ συχνότερα απ’ ό,τι κάνουμε ήδη; Ναι, καθώς έχουν άπειρη σκόνη, ιδρώτα και νεκρά κύτταρα! Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σου πούμε σήμερα πώς θα πλύνεις τα μαξιλάρια σου!

Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημά σου «πώς πλένω τα μαξιλάρια» βρήκε απάντηση αφού συγκεντρώσαμε μερικούς τρόπους που θα σου φανούν χρήσιμοι. Στο τέλος του άρθρου μάλιστα θα σου αποκαλύψουμε κι ένα τρικ για να είναι για πάντα λευκά!

Για συνθετικά μαξιλάρια

Τα συνθετικά μαξιλάρια μπορείς τα βάλεις στο πλυντήριο και να γίνουν καθαρά χωρίς να χαλάσουν.

Αυτό που θα σου πούμε είναι ότι πρέπει πάντα να κοιτάς τις οδηγίες που έχουν πάνω στην ετικέτα για να βρεις την ιδανική θερμοκρασία πλύσης. Εάν δεν την βρεις, τότε βάλε το μαξιλάρι σου στο πρόγραμμα για ευαίσθητα.

Αν τα μαξιλάρια σου είναι μεγάλα, τότε βάλτα ένα ένα για πλύσιμο στο πλυντήριο. Φρόντισε να τα τοποθετήσεις κάθετα και γενικά να μην τα στριμώξεις!

Στην περίπτωση που το μαξιλάρι σου είναι παλιό, μπορείς να το πλύνεις με μια μαξιλαροθήκη για ν’ αποφύγεις το να τρυπήσει.

Το υγρό απορρυπαντικό είναι το καλύτερο που προτείνεται για τα μαξιλάρια κι όχι η σκόνη.

πώς πλένω τα μαξιλάρια

Για πουπουλένια μαξιλάρια

Τα πουπουλένια μαξιλάρια είναι μια άλλη υπόθεση. Αρχικά ψάξε στην ετικέτα να βρεις εάν μπαίνουν στο πλυντήριο. Αν ναι, τότε ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία. Αν δεν μπαίνουν στο πλυντήριο, κάνε το εξής:

Πλύντα στο χέρι, μουλιάζοντάς τα για λίγο σε πράσινο σαπούνι και στη συνέχεια άστα να στεγνώσουν χωρίς να τα στύψεις.

SOS!

Έχε στο μυαλό σου ότι τα πουπουλένια μαξιλάρια μετά από μερικές πλύσεις στο πλυντήριο μπορεί να «κάτσουν».

Μην ξεχάσεις πως, αν βάλεις τα μαξιλάρια σου στο στεγνωτήριο, θα πρέπει να προσθέσεις μέσα και δύο μπαλάκια του τένις τυλιγμένα σε καθαρές κάλτσες για να παραμείνουν αφράτα.

Bonus: Πώς να μείνουν λευκά τα μαξιλάρια

Αν πλύνεις τα μαξιλάρια σου στο χέρι, μπορείς να προσθέσεις, εκτός απ’ το απορρυπαντικό πλυντηρίου, και λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε σκόνη, λίγη χλωρίνη και 1/2 κούπα βόρακα για να παραμείνουν λευκά!

Προτείνουμε να το κάνεις αυτό σ’ όλα τα μαξιλάρια σου ανά διαστήματα για ν’ αφαιρούνται οι κίτρινοι λεκέδες.

Διαβάστε ακόμα:

Εσύ πόσο συχνά αλλάζεις τα σεντόνια σου;

Ένα μεγάλο κόλπο για να μην ξεβάφουν οι πετσέτες αλλά και για να είναι πιο απορροφητικές

Photo: Martin Castro/ Unsplash