Έβαλες τα καλά σου ρούχα, βγήκες, χόρεψες, ήπιες, διασκέδασες. Επιστρέφεις σπίτι κάααποια στιγμή και όλα σου μυρίζουν, ενώ θα έπρεπε όλα να σε… θυμίζουν! Τα ρούχα σου βρωμάνε, εσύ μυρίζεις αλκοόλ και δεν μπορείς ούτε να κοιμηθείς. Πώς διώχνεις την τσιγαρίλα απ’ τα ρούχα;

Είναι ό,τι πιο εκνευριστικό. Όταν επιστρέφεις σπίτι και τα ρούχα σου (για να μην πω ότι ακόμη και τα εσώρουχα), έχουν “ποτίσει” απ’ τη μυρωδιά του τσιγάρου, η οποία μόνο ευχάριστη δεν είναι. Πώς διώχνεις την τσιγαρίλα απ’ τα ρούχα;

Η αλήθεια είναι πως αν στην Ελλάδα εφαρμόζαμε τον αντικαπνιστικό νόμο, μάλλον δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα. Επειδή, όμως, δεν εφαρμόζεται, γυρνάμε σπίτι και μυρίζουμε από πάνω μέχρι κάτω τσιγάρο, είτε καπνίζουμε είτε όχι.

Το παθαίνεις όταν βγαίνεις για ποτό, όταν πηγαίνεις σε μια συναυλία ή σε ένα σπίτι όπου ο οικοδεσπότης επιτρέπει το κάπνισμα μέσα…

Πώς διώχνεις την τσιγαρίλα απ’ τα ρούχα;

Θα μου πεις τα βάζεις στο πλυντήριο και ξεμπερδεύεις. Αν, όμως, δεν θέλεις να τα βάλεις στο πλυντήριο και πάλι υπάρχει τρόπος χωρίς να τα πλύνεις να απομακρύνεις αυτή τη μυρωδιά.

Καθαρός αέρας

Τα ρούχα σου χρειάζονται λίγο καθαρό αέρα. Μπορείς να κρεμάσεις τα ρούχα σου σ’ έναν καλά αεριζόμενο χώρο ή ακόμη καλύτερα να τα κρεμάσεις έξω. Λίγος ήλιος και καθαρός αέρας κάνουν θαύματα.

Ειδικά spray

Αν η μυρωδιά επιμένει, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά spray που διώχνουν όλες τις μυρωδιές. Πρέπει να ψεκάσεις το ρούχο και από τις δύο μεριές. Παράλληλα, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου spray και να το έχεις για αυτόν τον σκοπό.

Πώς; Συνδύασε απλώς λίγο ξύδι και νερό σε ένα μπουκάλι. Πρόσθεσε 20 με 30 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο, όπως λεμόνι και είναι έτοιμο!

Baking soda

Τώρα βάζουμε τα μεγάλα… “μέσα”! Τοποθέτησε το ρούχο σε μια σακούλα που να κλείνει με ένα φερμουάρ ή μια που έχεις για τα σκουπίδια. Πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι baking soda και κλείσε τη σακούλα καλά. Στη συνέχεια κούνα τη σακούλα κι άφησε τη να “καθίσει”. Αυτό θα δώσει χρόνο στη μαγειρική σόδα να απορροφήσει τις μυρωδιές.

Διαβάστε επίσης:

Μυρίζουν άσχημα τα ρούχα που έβγαλες απ’ το πλυντήριο; Δες τι να κάνεις!

Photo: themanual.com