Πλέον ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχουμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα καινούριο κινητό είναι εάν έχει καλή κάμερα. Όλοι θέλουμε να ανεβάζουμε καλές φωτογραφίες στο Instagram, αλλά πόσοι από εμάς πραγματικά ξέρουν τις δυνατότητες που έχει η κάμερα του τηλεφώνου μας;

Στην εποχή των millenials ζούμε για να τραβήξουμε σε φωτογραφία κάθε οικογενειακή στιγμή περισσότερο από ότι να την ζούμε. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε τα κόλπα που θα τραβήξουν τις καλύτερες φωτογραφίες από το κινητό μας και όχι από κάποια ακριβή φωτογραφική μηχανή.

Τώρα που είναι και γιορτές σίγουρα θα θέλεις να τραβήξεις τις καλύτερες φωτογραφίες που μπορείς.

1. Δώσε έμφαση στις λεπτομέρειες

Smetanina Julia

Σε μια φωτογραφία, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αν χρησιμοποιείς iPhone, χρησιμοποίησε το κλείδωμα AE / AF για να τραβήξεις την τέλεια λήψη. Απλά πάτησε στην οθόνη της κάμερας και θα εμφανιστεί ένα κίτρινο τετράγωνο. Το AE αντιπροσωπεύει την αυτόματη έκθεση, ενώ το AF την αυτόματη εστίαση.

2. Όλα έχουν να κάνουν με το edit

Kuanglong Zhang

Πριν την επεξεργασία, είναι σημαντικό να έχεις τραβήξει μια καλή φωτογραφία. Αλλά αυτή από μόνη της δεν μετράει. Δοκίμασε διαφορετικές γωνίες και παίξε με το φως στο edit. Στη συνέχεια δοκίμασε μερικές εφαρμογές για επεξεργασία εικόνας, όπου μπορείς να προσθέσεις διάφορα φίλτρα. Συμβουλή: Μην το παρακάνεις!

3. Να σκέφτεσαι πάντα την προσωπικότητα του αντικειμένου σου

Garrett Cumber

Όταν φωτογραφίζεις ένα αντικείμενο ή πρόσωπο, είτε πρόκειται για μια φωτογραφία ενός outfit είτε για ένα όμορφο κουτάβι, σκέψου πώς το σκηνικό θα προβάλει την προσωπικότητά του. Αυτές είναι και οι φωτογραφίες που ξεχωρίζουν.

4. Παίξε με τις λειτουργίες του κινητού σου

Naian Feng

Το κινητό μας έχει κάποιες λειτουργίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα τα iPhone έχουν τη λειτουργία Live Mode, με την οποία μπορείς να τραβήξεις ένα ‘gif’ εν κινήσει.

Photo: Sincerely Jules