Αν είσαι λάτρης της γιόγκα κάνεις πολύ καλά! Η γιόγκα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο στην ψυχολογία όσο και στην υγεία σου! Ενισχύει την ευελιξία σου, βελτιώνει το μυϊκό σου σύστημα και τη στάση του σώματός σου, σε ηρεμεί ενώ κάνει καλό και στην καρδιά σου!

Η γιόγκα πάει «πακέτο» με το χαρακτηριστικό στρωματάκι, το οποίο θέλει κι αυτό τη φροντίδα του! Πώς θα καθαρίσεις το στρώμα της γιόγκα, όμως; Αν και υπάρχουν πολλά καθαριστικά στην αγορά, γιατί να μη φτιάξεις το δικό σου και για οικονομία και για τη χαρά δημιουργίας; Άλλωστε, η καθαριότητα του στρώματος που χρησιμοποιείς στη γιόγκα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς έρχεται όλο σου το σώμα σε επαφή μαζί του.

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τις οδηγίες και τι θα χρειαστείς για να καθαρίσεις το στρώμα της γιόγκα:

  1. Για να καθαρίσεις το στρώμα της γιόγκα, βάλε 1-2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ. Γέμισέ το με κρύο νερό. Πρόσθεσε και κάποιο αιθέριο έλαιο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ωραία μυρωδιά.Τα αιθέρια έλαια που έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες περιλαμβάνουν: Λεμονόχορτο, ευκάλυπτο, μέντα και έλαια πορτοκαλιού. Τα αιθέρια έλαια που περιέχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες περιλαμβάνουν: Γεράνι, λεμονόχορτο, πορτοκάλι, ευκαλύπτου και μέντας.Ψέκασε και σκούπισε με ένα πανί. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις.
  2. Αν χρειάζεται πιο βαθύ καθαρισμό, ρίξε λίγο καθαριστικό πιάτων σε ένα σφουγγαράκι και βρέξε με ζεστό νερό. Τρίψε με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού για να μην το γρατζουνίσεις. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις. Άσε να στεγνώσει φυσικά.
  3. Μια φορά στο τόσο μπορείς να το βάζεις και στο πλυντήριο, αρκεί το στρωματάκι που διαθέτεις να μην απαιτεί ειδικό χειρισμό. Ρύθμισε το πλυντήριο σε πλύση για ευαίσθητα ρούχα και βάλε ένα ήπιο καθαριστικό ρούχων. Μετά την πλύση άσε να στεγνώσει φυσικά, με τον αέρα, γιατί το στέγνωμα με κάποιο πιστολάκι θα μπορούσε να το καταστρέψει.

Διάβασε ακόμα:

Πώς να κάνεις σωστά yoga: Error! Απλά δεν γίνεται!