Χρησιμοποιείς σχεδόν παντού φρέσκα μυρωδικά, απ’ τα φαγητά μέχρι τα smoothies σου, αλλά δεν είναι και το πιο βολικό πράγμα στον κόσμο να πρέπει κάθε εβδομάδα να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή για ανεφοδιασμό. Τι μπορείς να κάνεις;

Η εικόνα είναι γνωστή: Έχεις αγοράσει φρέσκο μαϊντανό, αλλά ανοίγεις το ψυγείο σου μετά από 3-4 μέρες και συνειδητοποιείς ότι πρέπει να τον πετάξεις γιατί έχει χαλάσει. Το ίδιο παθαίνεις και με άλλα μυρωδικά, όπως ο άνηθος και το σέλινο. Πώς θα τα διατηρήσεις φρέσκα για όσο περισσότερο γίνεται;

Πώς να διατηρήσεις τα φρέσκα μυρωδικά

1ος τρόπος: Για 3 μέρες εκτός ψυγείου

Μπορείς να διατηρήσεις φρέσκα τα μυρωδικά σου εκτός ψυγείου για χρήση μέσα στις επόμενες 3 μέρες βάζοντάς τα σε νερό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις ολόκληρο το ματσάκι σε ένα βάζο με νερό και να αλλάξεις το νερό τη δεύτερη μέρα.

φρέσκα μυρωδικά

2ος τρόπος: Για μια εβδομάδα στο ψυγείο

Μπορείς να τυλίξεις τα μυρωδικά σε χαρτί κουζίνας και να τα βάλεις σε σακουλάκι, τοποθετώντας τα στο ψυγείο. Έτσι, θα τα διατηρήσεις φρέσκα για περίπου μια εβδομάδα.

3ος τρόπος: Για 20 μέρες στο ψυγείο

Μια πολύ καλή εναλλακτική εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα φρέσκα μυρωδικά στο ψυγείο σου για περίπου 15- 20 μέρες, είναι να τα βάλεις μέσα σε βάζο με καπάκι, το οποίο έχεις αποστειρώσει καλά.

φρέσκα μυρωδικά

4ος τρόπος: Για μήνες στην κατάψυξη

Αν θέλεις να έχεις πάντα τα μυρωδικά για να τα χρησιμοποιείς για πολύ καιρό, ο καλύτερος τρόπος είναι να τα πλύνεις, να τα ψιλοκόψεις και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για 3-4 μήνες ή και περισσότερο. Καλύτερα να τα χωρίσεις σε μερίδες ανάλογα με την ποσότητα που θέλεις να χρησιμοποιείς κάθε φορά για να μην βγάζεις συνεχώς απ’ την κατάψυξη μια σακούλα με πολύ μαϊντανό και προσπαθείς να ξεχωρίσεις την ποσότητα που θέλεις.

Εναλλακτικά μπορείς να τα βάλεις σε μερίδες μέσα σε παγοθήκες!

Αν πάλι θέλεις να έχεις τα δικά σου μυρωδικά, δες τι χρειάζεται!

Θέλεις να καλλιεργήσεις τα δικά σου μυρωδικά;

Photo: Pexels