Γίνεται να σε πάρει ο ύπνος σε 120 δευτερόλεπτα; Ναι, γίνεται λέει ο αμερικανικός στρατός που αποκαλύπτει τον τρόπο. Λοιπόν, πώς θα κοιμηθείς σε 2 λεπτά;

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κοιμούνται εύκολα, μόλις βάλουν το κεφάλι στο μαξιλάρι τους κι άλλοι που περνούν ώρες, στριφογυρίζουν και δεν κλείνουν μάτι! Πώς θα κοιμηθείς σε 2 λεπτά; Στην κυριολεξία 2 λεπτά. Το trick έρχεται απ’ τον αμερικάνικο στρατό.

Αν είσαι από αυτούς που το μάτι τους είναι “γαρίδα” κάθε φορά που ξαπλώνουν, που το μυαλό τους σκέφτεται όλα αυτά που δεν πρέπει, τότε υπάρχουν καλά νέα. Μια μυστική τεχνική από τον στρατό αποκαλύφθηκε και σου λέει πώς θα κοιμηθείς σε 2 λεπτά. Και μερικά βήματα αρκούν.

Πώς θα κοιμηθείς σε 2 λεπτά;

  • Χαλάρωσε τους μύες στο πρόσωπό σου, ακόμα και τη γλώσσα, το σαγόνι και τους μύες γύρω από τα μάτια.
  • Ρίξε τους ώμους όσο σαν να αποβάλλεις όλο το βάρος από πάνω σου, χαλάρωσέ τους και χαλάρωσε το ένα χέρι (από πάνω μέχρι κάτω). Κάνε το ίδιο με το άλλο χέρι.
  • Εξέπνευσε και χαλάρωσε το στήθος σου. Στη συνέχεια, χαλάρωσε τα πόδια σου ξεκινώντας από τους μηρούς, φτάνοντας μέχρι κάτω,.

Στη συνέχεια πρέπει να περάσεις 10 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να καθαρίσεις το μυαλό σου. Πώς θα γίνει αυτό;

Σκέψου τις 3 παρακάτω εικόνες:

  • Είσαι ξαπλωμένος σε ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη και δεν υπάρχει τίποτα από πάνω σου μόνο ένας πεντακάθαρος μπλε ουρανός.
  • Είσαι ξαπλωμένος σε μια αιώρα από βελούδο σε ένα μαύρο δωμάτιο.
  • Πες “μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι” στον εαυτό σου, ξανά και ξανά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Αυτή η τεχνική λειτουργεί για το 96% των ανθρώπων μετά από 6 εβδομάδες πρακτικής. Ας ελπίσουμε πως θα λειτουργήσει και σε σένα.

Αντί να μετράς προβατάκια, πλέον ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Διαβάστε επίσης:

Οι σοβαρές επιπτώσεις της αϋπνίας που δεν σου περνούν απ’ το μυαλό!

Photo: GETTY IMAGES