Ο λεκές από αίμα είναι τόσο εύκολος να γίνει αλλά παράλληλα τόσο δύσκολος στο να φύγει! Είτε λέρωσες το αγαπημένο σου ρούχο είτε τον καναπέ σου είτε το σεντόνι σου, σου έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να κάνεις ακόμα και τον πιο επίμονο λεκέ να φύγει.

Πώς φεύγει ο επίμονος λεκές από αίμα; Πρόκειται για έναν πολύ συχνό λεκέ, ειδικά αν έχεις παιδιά! Μπορεί ν’ αφαιρείται δύσκολα, αλλά κανένας λεκές δεν είναι ακατόρθωτος. Μάθε τον σωστό τρόπο ν’ αφαιρείς τον λεκέ από αίμα απ’ το ύφασμα.

Να θυμάσαι ότι όποια μέθοδο και ν’ ακολουθήσεις, ο λεκές καλό είναι να καθαριστεί όσο το αίμα δεν έχει ακόμα στεγνώσει πάνω στο ύφασμα.

Κρύο νερό

Πρόκειται για το πρώτο μυστικό για να καθαρίσεις τον λεκέ από αίμα. Όσο το αίμα είναι ακόμα φρέσκο, γύρισε το ύφασμα απ’ την ανάποδη πλευρά και άσε να τρέξει πάνω του κρύο νερό. Στη συνέχεια, τρίψε την επιφάνεια που έχει λερωθεί. Πες όχι στο ζεστό νερό διότι κάνει τον λεκέ να μένει τελικά στο ύφασμα!

Σαπούνι ή απορρυπαντικό

Για να σαπουνίσεις τη λερωμένη περιοχή, θα πρέπει να βάλεις αρκετή ποσότητα σαπουνιού πάνω και στη συνέχεια να ρίξεις λίγο νερό για να δημιουργηθεί σαπουνάδα. Τρίψε την περιοχή και μετά ξέπλυνέ τη με άφθονο κρύο νερό.

Αλατόνερο

Είναι μια πολύ καλή λύση εάν ο λεκές βρίσκεται σε ρούχο. Ανακάτεψε μερικές σταγόνες νερού με αλάτι και ουσιαστικά φτιάξε μια πάστα αλατόνερου, με την οποία θα τρίψεις την περιοχή που έχει λερωθεί. Μόλις ξεπλύνεις το ύφασμα με κρύο νερό, ο λεκές θα φύγει.

Αμμωνία

Το διάλυμα με αμμωνία είναι απ’ τα πιο χαρακτηριστικά για τον λεκέ από αίμα. Διάλυσε 1 κ.σ. αμμωνία και μισό φλιτζάνι με νερό. Μούλιασε την λεκιασμένη περιοχή για αρκετή ώρα και στη συνέχεια πλύνε κανονικά το ύφασμα.

Δες εδώ τα δύο κόλπα για ν’ αφαιρέσεις τον λεκέ από λάδι.

Διάβασε και αυτό:

Η λύση για τον λεκέ από μελάνι βρίσκεται στην τσάντα σου