Μεγάλωσες με τη Monopoly την οποία όσο μεγάλωνες λάτρεψες ακόμα περισσότερο καθώς έμαθες (;) να την παίζεις πιο σωστά… Χμμμ… Μάλλον όχι! Τώρα μαθαίνουμε ότι παίζουμε Monopoly λάθος σ’ όλη μας τη ζωή!

Οι κανόνες της Monopoly είναι σχετικά απλοί. Αγοράζεις ή ανταλλάζεις ιδιοκτησίες –  συνήθως τις πορτοκαλί, ροζ και γαλάζιες καθώς είναι οι πιο οικονομικές!

Η επτάχρονη αδελφή σου μπορεί να κλαίει επειδή ετοιμάζεται να μείνει ταπί και ψύχραιμη, αλλά γνώριζει από πριν ότι οι κινήσεις της θα την φέρουν σ’ αυτή την κατάσταση!

Όμως, δεν μπορεί να την «σκαπουλάρει» δίνοντάς σου τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Οι κανόνες είναι κανόνες!

Ωστόσο, ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων δεν φαίνεται να γνώριζε τον κανόνα του πλειστηριασμού, κρίνοντας από το πόση απήχηση είχε αυτό το tweet:

Όταν κάποιος φθάνει σ’ ένα ακίνητο στη Monopoly και δεν το αγοράζει, πηγαίνει σε δημοπρασία για να το αγοράσει ένας οποιοσδήποτε παίκτης!

Κάθε φορά που σταματάς σ’ ένα μέρος που δεν είναι ιδιοκτησία κάποιου άλλου, μπορείς ν’ αγοράσεις το ακίνητο απ’ την τράπεζα στην τιμή που αναγράφει πάνω. Έτσι, λαμβάνεις την κάρτα τίτλου ιδιοκτησίας που δείχνει την κυριότητα, την οποία και τοποθετείς μπροστά σου.

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείς ή δεν θέλεις να το αγοράσεις, το οικόπεδο πλειστηριάζεται από την τράπεζα σε αυτόν που θα δώσει την υψηλότερη προσφορά.

Οποιοσδήποτε παίκτης, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που απέρριψε την επιλογή να το αγοράσει στην αρχική τιμή, μπορεί να υποβάλει προσφορά. Η υποβολή προσφορών μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε τιμή.

Τώρα ξέρεις!

Photo: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO