Το Καλοκαίρι δεν σε βρήκε σε μια παραλία με το κύμα να σκάει στα πόδια σου. Δυστυχώς εκούσια ή όχι χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ το Καλοκαίρι, κάτι που δεν είναι και τόσο ευχάριστο. 

Θα προτιμούσες σίγουρα κι εσύ να είσαι διακοπές, να μην χρειάζεται να τα μετακινείσαι μ’ αυτόν τον τρόπο, να είσαι πιο ανεξάρτητος και χαλαρός. Όμως, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και για μια ακόμα φορά έχεις πέσει στην ανάγκη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Και για να λέμε την αλήθεια τώρα το Καλοκαίρι δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία το να τα χρησιμοποιείς. Αραιά δρομολόγια, ζεστή, ο ιδρώτας του διπλανού, δεν τα λες και λίγα.

Ωστόσο, από τη στιγμή που τα χρησιμοποιείς υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχεις. Μερικά είναι λεπτομέρειες, όμως σημαντικές και πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.

Τι πρέπει να προσέχεις στα ΜΜΜ το Καλοκαίρι;

Μην φοράς πολύ κοντά ρούχα

Ναι, κάνει ζεστή, το καταλαβαίνω, όμως η υγιεινή σου έχει μεγαλύτερη αξία. Μην φοράς πολύ κοντά σορτσάκια, φούστες και φορέματα και καθίσεις στις θέσεις των ΜΜΜ. Πέρα από το ότι είναι λίγο προκλητικό, θα ‘πρεπε να ξέρεις πως οι θέσεις που κάθεσαι δεν είναι και τόσο καθαρές. Με το να φοράς, λοιπόν, πολύ κοντά ρούχα δεν προστατεύεις και τόσο πολύ την υγιεινή σου. Μικρόβια θα πάνε κατευθείαν στο δέρμα σου, με αποτέλεσμα να βγάλεις εξανθήματα ή να έχεις φαγούρα. Ελπίζω, βέβαια, να μην φοράς τόσο κοντά ρούχα σε σημείο που να ακουμπάνε στα Μέσα και μέρη του σώματος που δεν θα ‘πρεπε.

Πλύσου

Σίγουρα θα ξέρεις πως ένα συχνό φαινόμενο στα ΜΜΜ γενικά, αλλά κι ακόμα περισσότερο τώρα το Καλοκαίρι, είναι η κακή μυρωδιά. Όπως δεν θες να κάθεσαι κοντά σε κάποιον που μυρίζει, έτσι και κανείς δεν θέλει να βρίσκεται κοντά σου αν εσύ μυρίζεις άσχημα. Ιδρώνεις πολύ εύκολα την εποχή αυτή, είναι γεγονός, όμως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να πλένεσαι λίγο πιο συχνά. Μόνο για καλό είναι.

ΜΜΜ το Καλοκαίρι

Pexels

Μην εμπιστεύεσαι εύκολα

Επειδή ίσως ο κόσμος να έχει αραιώσει λίγο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πια επιτήδειοι. Πάντα πρέπει να προσέχεις τα πράγματά σου και να μην τα χάνεις απ’ τα μάτια σου. Το πορτοφόλι ποτέ στην πίσω τσέπη και η τσάντα πλάτης πάντα μπροστά όταν είσαι όρθιος και πίσω σου υπάρχουν άλλοι άνθρωποι.

Απόφυγέ τα τις ώρες αιχμής

Αυτό ισχύει πάντα. Φυσικά εξαρτάται κι από τον λόγο που τα χρησιμοποιείς. Όμως, αν ο λόγος δεν είναι σοβαρός και μπορείς να ρυθμίσεις εσύ την ώρα, τότε προτίμησε να μετακινηθείς τις ώρες που δεν έχει και τόσο κόσμο.

Προσοχή στα χέρια

Σίγουρα θα ακουμπήσεις κάπου στα ΜΜΜ τα χέρια σου, είτε για να στηριχθείς, είτε για να χτυπήσεις το κουδούνι στο λεωφορείο. Όμως, πρόσεχε! Μετά μην βάλεις τα χέρια σου στο πρόσωπο. Χρησιμοποίησε πρώτα αντισηπτικό ή ιδανικά πλύνε τα χέρια σου.

Διάβασε ακόμα:

Μην ανέβεις ποτέ ξανά τις κυλιόμενες στο Μετρό. Υπάρχει λόγος!

Photo: Freepik