Αν για κάτι αγαπάμε τις Κυριακές είναι επειδή μπορούμε να καθόμαστε όλη μέρα σπίτι με τις πιτζάμες μας. Για άλλους αυτή η ημέρα σημαίνει ότι μπορούν να δουν την αγαπημένη τους σειρά, ενώ για άλλους σημαίνει ύπνος μέχρι το απόγευμα και delivery.

Ότι κι αν σημαίνει για εσένα, οι Κυριακές είναι επίσης η καλύτερη μέρα για να οργανωθείς και να φτιάξεις το πρόγραμμα σου για την εβδομάδα που έρχεται.

Τι μπορείς να κάνεις τις Κυριακές για μια παραγωγική εβδομάδα; Πολλά! Το κυριότερο όμως από όλα είναι να βρεις τον χρόνο να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις μακριά από τις έννοιες της δουλειάς. Επίσης, είναι η ημέρα που έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον χρόνο σου με όσους αγαπάς.

Εμείς σου λέμε μόνο μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ξεκινήσεις από τη Δευτέρα μια παραγωγική εβδομάδα.

Ετοίμασε μερικά γεύματα

Το ξέρω ότι πιο πάνω αναφέραμε τη λέξη delivery, αλλά την Κυριακή μπορείς να ετοιμάσεις μερικά γεύματα για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο ή να δώσεις στα παιδιά σου κολατσιό για το σχολείο. Δεν εννοούμε να κάτσεις με τις ώρες στην κουζίνα, απλά να προετοιμάσεις μερικά μικρά σνακ.

σνακ - Κυριακές

Οργάνωσε το σπίτι

Αν είσαι σαν τη Monica από τα “Φιλαράκια”, η οργάνωση του σπιτιού και η καθαριότητα μπορεί άμεσα να συνδεθεί και με τη χαλάρωση. Όταν το σπίτι είναι καθαρό και σε τάξη το ίδιο είναι και το πνεύμα και μπορείς μετά να ηρεμήσεις πιο εύκολα.

Φτιάξε μια νέα playlist

Ειδικά όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μια νέα playlist είναι πάντα κάτι που χρειάζεσαι στο κινητό σου. Επίλεξε τα τραγούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση ή μερικά που έχεις καιρό να ακούσεις. Μια playlist θα σου φανεί χρήσιμη και στην προπόνηση ή το γυμναστήριο μετά τη δουλειά.

Μουσική

Προετοίμασε τα ρούχα για τη δουλειά

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σκέφτεσαι κάθε πρωί τι ρούχα να φορέσεις στη δουλειά. Φτιάξε μερικά σύνολα από την Κυριακή και έτσι θα κερδίσεις τα πρωινά μερικά λεπτά ύπνου ακόμη.

Προσπάθησε να χαλαρώσεις

Το πιο σημαντικό απ’όλα είναι να προσπαθήσεις τις Κυριακές να χαλαρώσεις. Κάνε μια μάσκα προσώπου, διάβασε ένα βιβλίο, δες την αγαπημένη σου ταινία, οτιδήποτε σου φτιάχνει τη διάθεση. Πριν πέσεις για ύπνο άσε για λίγο στην άκρη το κινητό σου και προσπάθησε πραγματικά να ηρεμήσεις.

Photo: KAYLA SNELL, Unsplash/ Eaters Collective