Το γάλα είναι πολύ χρήσιμο! Εκτός απ’ τα οφέλη που έχει για την υγεία, ειδικά στην ανάπτυξη των παιδιών, βοηθάει και στα οικιακά! Το ήξερες ότι μπορείς ν’ αφαιρέσεις λεκέδες χρησιμοποιώντας απλά και μόνο λίγο γάλα;

Υπάρχουν μερικοί λεκέδες που απλά φαίνονται αδύνατο να αφαιρεθούν. Αλλά υπάρχουν κάποιοι λεκέδες που καθαρίζει το γάλα στο πι και φι!

Δεν έχει σημασία πόσες φορές προσπάθησες να πλύνεις ένα πουκάμισο ή ένα παντελόνι, αυτοί τα λεκέδες απλά δεν θα εξαφανιστούν! Ευτυχώς, με το γάλα μπορείς να κάνεις αυτούς τους δύσκολες λεκέδους να εξαφανιστούν μια για πάντα!

Οι τρεις λεκέδες που καθαρίζει το γάλα στο πι και φι είναι από σάλτσα ντομάτας, σοκολάτα και μελάνι. Όλοι αυτοί είναι δύσκολοι και επίμονοι λεκέδες, αλλά απλά με το γάλα θα τους εξαφανίσεις.

Οδηγίες:

  • Γέμισε ένα μπολ με μια γενναιόδωρη ποσότητα γάλακτος. Το μπολ πρέπει να γεμίσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να βυθίσεις πλήρως το λεκιασμένο μέρος του ρούχου.
  • Βάλε το ρούχο στο γάλα. Βεβαιώσου ότι το λεκιασμένο μέρος είναι εντελώς βυθισμένο. Το υπόλοιπο μέρος του ρούχου δεν χρειάζεται να είναι.
  • Άφησε το ρούχο στο γάλα για περίπου 1 ώρα.
  • Αφού περάσει η ώρα, βάλε το ρούχο απευθείας στο πλυντήριο και πλύντο το, όπως ακριβώς θα έκανες κανονικά.
  • Ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί όταν τελειώσει το πλυντήριο!

Το γάλα θα κάνει το πρόσωπό σου να λάμπει

Κι αφού μιλάμε για το γάλα, θέλεις να μάθεις κάτι ακόμα γι’ αυτό; Μπορεί να κάνει θαύματα στο πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας το σε μια μάσκα!

Μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη μάσκα καθαρισμού του προσώπου.

  1. Για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα, πρέπει να αναμείξεις μερικές κουταλιές απ’ το γάλα με δύο κουταλιές της σούπας μέλι, χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα.
  2. Ανακάτεψέ το καλά.
  3. Μπορείς επίσης να αλέσεις λίγα δισκία βιταμίνης Ε δισκία στο μείγμα.
  4. Εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπό σου και άφησέ το για 15 λεπτά.
  5. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου και θα νιώσεις αμέσως ότι έχεις λείο και μεταξένιο δέρμα!

Δες κι αυτό εάν ζορίζεσαι με δύσκολους λεκέδες:

Πώς να αντιμετωπίσεις δύσκολους λεκέδες

Photo: Pixabay