Οι τρεις (και μοναδικοί) τρόποι για να κάνεις το αφεντικό σου να σε αγαπήσει!

LIKE US ON FACEBOOK

Οι καλές σχέσεις στη δουλειά είναι πέρα για πέρα σημαντικές τόσο για τον προσωπικό σου στόχο όσο και για τον στόχο της εταιρίας. Πώς θα σε συμπαθήσει το αφεντικό σου; Όχι, απλώς θα σε συμπαθήσει δηλαδή… αλλά θα σε αγαπήσει!

Πρέπει να έχεις καλές σχέσεις τόσο με τον εργοδότη όσο και με τους υπόλοιπους συναδέλφους σου. Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν από μια δουλειά επειδή είχαν κακό αφεντικό ή επειδή δεν είχαν καλές σχέσεις μαζί του. Πώς θα σε συμπαθήσει το αφεντικό σου;

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να κάνεις το αφεντικό σου να σε δει με… άλλο «μάτι», να σε υπολογίζει, να γνωρίζει τη δουλειά σου και τι αξίζεις. Σίγουρα οι τρόποι αυτοί δεν έχουν να κάνουν με κολακείες, καλά σχόλια για τον ίδιο και την εταιρία ή να «δίνεις» τα λάθη των συναδέλφων σου για να ανέβεις εσύ. Αυτές οι «τακτικές» δεν βοήθησαν ποτέ, κανέναν!

Πώς θα σε συμπαθήσει το αφεντικό σου;

Μάθε τον τρόπο που επικοινωνεί και δράσε ανάλογα

Με ποιον τρόπο προτιμά το αφεντικό σου να επικοινωνεί; Μπορεί να θέλει την επαφή τετ α τετ, μπορεί θέλει μέσω email.Μην προσπαθήσεις να μαντέψεις, απλά μάθε. Κάνε ερωτήσεις από την αρχή και στη συνέχεια εφάρμοσε αυτά που θέλει. Κάνε ένα calendar με τα meetings και καλό θα ήταν να γνωρίζεις πότε είναι απασχολημένος και πότε έχει λίγο χρόνο για να συζητήσετε ένα θέμα.

Ο κάθε άνθρωπος επικοινωνεί διαφορετικά και όταν μάθεις τον τρόπο του εργοδότη σου, έχεις μάθει κάτι πολύ σημαντικό!

πώς να σε συμπαθήσει το αφεντικό

Γίνε η λύση όχι το πρόβλημα

To αφεντικό σου είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει, αλλά εσύ πρέπει να το σκεφτείς διπλά πριν ζητήσεις βοήθεια. Αν για παράδειγμα, έχεις κληθεί να αναλάβεις μια δουλειά που δεν σου είναι πολύ οικεία, τότε μπορείς να κάνεις ερωτήσεις. Αλλά αν τις ερωτήσεις που κάνεις μπορείς να τις βρεις εύκολα κι άλλου, τότε καλύτερο θα ήταν πριν μιλήσεις με το αφεντικό σου να κάνεις την έρευνά σου.

Μπορείς να ζητάς βοήθεια αφού έχεις εξαντλήσει όλα τα μέσα, έχεις κολλήσει και δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Όταν προκύπτει ένα πρόβλημα μπορείς να το συζητήσεις με τον εργοδότη σου αλλά καλό θα ήταν πάντα να έχεις και μια λύση να προτείνεις. Αυτό σημαίνει ότι το έψαξες, το σκέφτηκες και μετά απευθύνθηκες σε εκείνον.

πώς να σε συμπαθήσει το αφεντικό

 

Να είσαι αξιόπιστος και συνεπής

Δύο χαρακτηριστικά που εκτιμά κάθε άνθρωπος και κυρίως ένα αφεντικό στον εργαζόμενο! Οι ευκαιρίες έρχονται σε αυτούς που είναι συνεπείς και προσπαθούν, αυτούς που δεν έχουν σκαμπανεβάσματα. Γίνε αυτός ο εργαζόμενος.

Ο εργοδότης θα θυμάται ότι πάντα είσαι εκεί, ότι κάνεις τα καθήκοντά σου καθημερινά και πάντα μέσα στο deadline. Και κάπως έτσι θα ανέβει και η θέση σου, γιατί το αξίζεις!

Διαβάστε επίσης:

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κομπλιμέντο και το «γλείψιμο» στη δουλειά

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved