Όλοι έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με το πληκτρολόγιο μας… Αν σκεφτείς πόσες ώρες περνάς μπροστά από laptop ή υπολογιστή ή αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο πόσο βρώμικα είναι τα κουμπιά…. Ποιοι είναι οι τρόποι για να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο;

Σίγουρα θα σου έχουν πέσει μερικά ψίχουλα από το φαγητό και δεν μπορείς να τα αφαιρέσεις γιατί όσο εσύ προσπαθείς, τόσο αυτά μπαίνουν πιο μέσα. Θα ζήσεις για πάντα μαζί τους; Όχι, γιατί υπάρχουν τρόποι για να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο σου.

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά; Αν πού και πού σιχαίνεσαι κι εσύ ο ίδιος να πιάνεις το πληκτρολόγιο, αν μερικά κουμπιά κολλάνε και δεν πατιούνται καλά είναι από τη σκόνη, κι αν μερικά πλήκτρα δεν μπορείς ούτε να τα αναγνωρίσεις, τότε θα έπρεπε ήδη να έχεις καθαρίσει το πληκτρολόγιο. Και μπορείς να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και σίγουρα οικονομικά.

Ποιοι είναι οι τρόποι για να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο;

Τίναξέ το

Θα μου πεις αυτό είναι προφανές. Ακόμη κι αυτό πόσο καιρό έχεις να το κάνεις όμως; Αναποδογύρισε το πληκτρολόγιό σου και τίναξε το προς τα κάτω. Κούνα το καλά και θα δεις πως έχεις κάνει τη μισή δουλειά.

Αν μπορείς βγάλε και όλα τα κουμπιά ένα, ένα και αναποδογύρισε και πάλι.

Ειδικά βουρτσάκια

Θεωρούσες πως κάποιος δεν θα έχει προνοήσει για το σουσάμι που κόλλησε ανάμεσα στα κουμπιά; Υπάρχουν ειδικά βουρτσάκια σε όλα τα μεγέθη και τα σχήματα που σε βοηθούν να καθαρίσεις το πληκτρολόγιό σου σε χρόνο dt.

Απ’ την άλλη αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα, μπορείς πολύ απλά να κάνεις την ίδια δουλειά με μια οδοντόβουρτσα.

Πιστολάκι

Πού θα σου χρησιμεύσει το πιστολάκι για τα μαλλιά; Θα το εφαρμόσεις πάνω από το πληκτρολόγιο ώστε ο αέρας να απομακρύνει όση βρωμιά γίνεται. Εντάξει, δεν θα καθαρίσει εντελώς αλλά μπορείς να τον κάνεις εναλλακτικά με έναν από τους παραπάνω τρόπους.

Προσοχή! Το πιστολάκι όχι πολύ κοντά στα κουμπιά!

Πλήκτρα

Πριν κάνεις το οτιδήποτε βγάλε μια πολύ καθαρή φωτογραφία όλο το πληκτρολόγιο. Από το πρώτο κουμπί μέχρι και το τελευταίο. Τώρα, μπορείς να αφαιρέσεις ένα-ένα όλα τα κουμπιά, να τα βάλεις σε μια λεκάνη και να τα πλύνεις με νερό και υγρό για τα πιάτα.

Αφού τα πλύνεις, πρέπει να τα αφήσεις να στεγνώσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! Αφού στεγνώσουν μπορείς να δεις τη φωτογραφία και να τα τοποθετήσεις όλα στη θέση τους.

Και voila! Έχεις καινούργιο πληκτρολόγιο!

Κι αφού έκανες το πληκτρολόγιο, καθάρισε τον υπολογιστή σου σαν… επαγγελματίας!

Διαβάστε επίσης:

Συνδυασμοί στο πληκτρολόγιο που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

Photo: unsplash/Monika Rams