Οι περίεργες απορίες που έχουμε για τα εσώρουχα και ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν μερικά πράγματα που ακόμα θεωρούνται ταμπού και ντρεπόμαστε να τα συζητήσουμε, όπως για παράδειγμα τα εσώρουχα. Ένας οδηγός για τα εσώρουχα θα μας έλυνε πολλές απορίες και θα μας έβγαζε από τη δύσκολη θέση.

Μα τι μας χρειάζεται ένας οδηγός για τα εσώρουχα; Πολλές γυναίκες έχουν διάφορες απορίες που ντρέπονται να εκφράσουν ακόμη και στις κολλητές τους ή να ζητήσουν βοήθεια. Δεν παίρνουν συμβουλές και συχνά φορούν το σουτιέν ή το εσώρουχο με τον λάθος τρόπο και δημιουργούνται προβλήματα υγείας.

Μπορεί να είναι αμήχανο αλλά εμείς θα σου λύσουμε μερικές από τις βασικές σου απορίες.

Ένας οδηγός για τα εσώρουχα…

Μπορείς να φορέσεις το ίδιο εσώρουχο για πολλές μέρες;

Ξέχασες να πλύνεις τα εσώρουχά σου; Αυτό είναι ΟΚ. Αν δείχνουν καθαρά, μπορείς να τα φορέσεις ξανά γιατί για μια φορά δεν θα γίνει και κάτι… Αν, όμως, έχεις φαγούρα, εξανθήματα και γενικά δεν νιώθεις άνετα, τότε μπορεί να προκληθεί μόλυνση.

Όπως κι αν έχει όταν ιδρώνεις ή όταν κάνεις έντονη γυμναστική, πρέπει να αλλάζεις εσώρουχο, καθώς η υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή είναι το τέλειο μέρος για να αναπτυχθούν βακτήρια.

Γίνεται να μη φοράς εσώρουχο;

οδηγός για τα εσώρουχα

Ναι, αλλά μόνο σε μια περίπτωση: κατά τη διάρκεια της γυμναστικής! Το αθλητικό σου outfit έχει φτιαχτεί από τέτοιο ύφασμα που απορροφά πολύ καλά την υγρασία. Και μερικές φορές είναι απαραίτητο να αφήνεις το εσώρουχο σου στο ντουλαπάκι του γυμναστηρίου.

Αν, όμως, το δέρμα σου είναι ήδη ερεθισμένο, τότε μη βγάλεις το εσώρουχό σου.

Πόσα εσώρουχα πρέπει να έχεις;

Δεν υπάρχει ένας αυστηρός κανόνας και μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση καθώς όλα εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής σου. Τι ρούχα φοράς συνήθως, πόσο συχνά τα πλένεις; Πόσο συχνά πηγαίνεις γυμναστήριο;

Μπορείς να σχεδιάσεις το κάθε πότε θα βάζεις πλυντήριο για να δεις περίπου πόσα εσώρουχα χρειάζεσαι. Αλλά μάλλον, όσα περισσότερα έχεις, τόσο το καλύτερο! Bonus: Ίσως έχεις μερικά για ειδικές περιστάσεις, για ειδικά ρούχα κι άλλα για καθημερινή χρήση. Όλες το κάνουμε αυτό!

Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος στην επιλογή σουτιέν;

Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δεν επιλέγουμε το σωστό μέγεθος. Για παράδειγμα το 32Α μπορεί να είναι πολύ στενό μπροστά. Αντί να πάμε στο 32Β πάμε στο 34Α.

Και το συγκεκριμένο σουτιέν δεν θα μας κάθεται καλά καθώς δεν θα είναι το μέγεθός μας.

οδηγός για τα εσώρουχα

Μπορείς να κοιμηθείς με το σουτιέν;

Ορισμένες γυναίκες θεωρούν πως το να κοιμάσαι με σουτιέν διατηρεί το σχήμα του στήθους και δεν σου «πέφτει». Αλλά πρόκειται για έναν παλιό μύθο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Μπορείς να κοιμηθείς με σουτιέν (όχι πολύ συχνά) αν είναι πολύ μαλακό, αν δεν έχει ενίσχυση. Είναι σημαντικό να νιώθεις άνετα γιατί το σουτιέν μπορεί να επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος και να χαλάσει και τον ύπνο σου. Δώσε προσοχή και στο ύφασμα ώστε να αναπνέει το δέρμα σου, προτίμησε το βαμβακερό και το μεταξένιο.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved