Όταν δεν έχεις αυτοπεποίθηση μπορείς να βλάψεις τον εαυτό σου με απίστευτο τρόπο. Το να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου και για το σώμα σου σε κάνει να κάνεις λάθος κινήσεις. Η πρώτη σου αντίδραση ίσως είναι να γραφτείς στο γυμναστήριο, αλλά μεταξύ μας αυτό ξέρουμε ότι δεν θα βοηθήσει και πολύ.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση χωρίς να εξουθενώσεις τον εαυτό σου. Με αυτούς του 5 τρόπους θα δεις την ψυχολογία σου να ανεβαίνει και την αυτοπεποίθησή σου να φτάνει στα ύψη. Αγάπα τον εαυτό σου και θα δεις ότι η ζωή σου θα καλυτερεύσει. Τους 5 τρόπους για το πως να αλλάξεις την ζωή σου και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, σου τους έχουμε εδώ.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με την σύγκριση καταστρέφεις την ευτυχία σου. Και μάντεψε, έχουν δίκιο. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και δεν χρειάζεται να παλεύεις με τον εαυτό σου για να μοιάσεις σε κάποιον άλλον. Να θυμάσαι: Ακόμα και οι γυναίκες που δείχνουν ότι είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση, έχουν τα προβλήματά τους. Έτσι και αλλιώς, κανείς δεν είναι τέλειος.

Επικεντρώσου στα θετικά, “ξέχνα” τα αρνητικά

Οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχουν κάποια κομμάτια του εαυτού σου που αγαπάς περισσότερο. Αν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και σκέφτεσαι: «Θα ήθελα να έχω πιο μικρή μύτη, πιο μεγάλα χείλια και γαλάζια μάτια», στρέψε το βλέμμα σου αλλού και κοίτα τα σημεία του εαυτού σου που σου αρέσουν. Επικεντρώσου στα χαρακτηριστικά που εσύ θεωρείς όμορφα.

Από την άλλη αντί να εύχεσαι να είχες πιο αδύνατα πόδια, προσπάθησε να βρεις τα θετικά που σου προσφέρει αυτό το σημείο του εαυτού σου. Σίγουρα θα υπάρχουν θετικά που δεν τα έχεις σκεφτεί, σκέψου τα και επικεντρώσου σε αυτά.

Απομακρύνσου από τα social media

Όχι μόνο καταναλώνουμε πολύ από τον χρόνο μας άσκοπα στα social media, επιπλέον τα αφήνουμε να μας κάνουν πλήση εγκεφάλου. Πλήση εγκεφάλου από την άποψη ότι βλέπεις όλα αυτά τα μοντέλα, τις ηθοποιούς και τις καλοστημένες φωτογραφίες και θεωρείς ότι αυτά είναι τα πρότυπα ομορφιάς. Τα πρότυπα ομορφιάς τα θέτουμε εμείς στον εαυτό μας. Δεν περιμένουμε από τα social media να μας πούνε αν είμαστε όμορφες ή όχι. Πιστεύουμε σε εμάς και μας αγαπάμε ακριβώς έτσι όπως είμαστε.

Βρες τι σου αρέσει και αν κάτι σε κάνει να νιώθεις άβολα με τον εαυτό σου, δεν είναι κακό να πατήσεις unfollow και να συνεχίσεις την ζωή σου.

Χαλάρωσε λίγο και σταμάτα την έντονη αυτοκριτική

Τόσοι άνθρωποι στον κόσμο, δεν υπάρχει ένας που να είναι τέλειος. Αποδέξου τον εαυτό σου και μην τον τιμωρείς που δεν είναι τόσο τέλειος, όσο θα ήθελες να είναι. Όλοι έχουμε ατέλειες και είναι φυσιολογικό μια μέρα να ξυπνήσεις στραβά. Μην κατηγορείς για όλα τον εαυτό σου. Σίγουρα δεν είναι πάντα ο υπαίτιος. Όσο λοιπόν τον δικάζεις, τόσο χαλάς την ψυχολογία σου και τον ρίχνεις.

Αγάπησε τον εαυτό σου έτσι όπως ακριβώς είναι.

Προσποιήσου ότι έχεις αυτοπεποίθηση

Το μυαλό είναι πολύ περίεργο όργανο. Αν προσποιείσαι ότι έχεις αυτοπεποίθηση, στο τέλος θα πείσεις το μυαλό σου και θα την αποκτήσεις. Μπορεί να το δοκιμάσεις για λίγες ημέρες και στο τέλος θα καταφέρεις να δεις αυτό που βλέπουν και οι άλλοι σε σένα.

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι είναι ότι η εμπειρία δεν μεταδίδεται. Και αυτό που λένε «να ήταν τα νιάτα δυο φορές» είναι ίσως η μεγαλύτερη αλήθεια της ζωής. Μην χάνεις τα χρόνια σου χωρίς να τα εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Ζήστα όπως θες εσύ. Σταμάτα να ρίχνεις τον εαυτό σου. Στην ουσία μόνο αυτός θα είναι μαζί σου για πάντα. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό το λόγο διάλεξε: Θες να τον κάνεις εχθρός σου ή πιστό σου σύντροφο. Η επιλογή είναι δική σου.

Διαβάστε επίσης:

Βαρέθηκες την μαυρίλα στην ζωή σου; Ώρα να κάνεις την αλλαγή

Credits: Unsplash