Και ποιος δεν θέλει να πάρει προαγωγή στη δουλειά του; Οι περισσότεροι θέλουν να ανέβουν ένα σκαλί στην καριέρα τους και να δουν και τη συγκεκριμένη αλλαγή φυσικά και στον μισθό τους. 

Το να πάρεις προαγωγή στη δουλειά δεν είναι εύκολο αφού απαιτεί πολλή δουλειά αλλά αν ήδη σκέφτεσαι πώς μπορείς να τα καταφέρεις, είσαι σε καλό δρόμο.

Για να ανέβεις ένα σκαλί στην καριέρα σου, δεν απαιτείται απλώς δουλειά αλλά απαιτείται και υπευθυνότητα, να αποδείξεις πως αξίζεις να την πάρεις και αξίζεις τη νέα θέση.

Και πώς θα το κάνεις αυτό;

Επικεντρώσου στους στόχους

Δεν είναι κακό να καθίσεις μαζί με το αφεντικό σου και να συζητήσετε τους στόχους σου στα επαγγελματικά. Πες του που θα ήθελες να είσαι και πού θα ήθελες να φτάσεις, τι προσπαθείς να πετύχεις και πώς θα φτάσεις εκεί που θέλεις.

Το αφεντικό σου μπορεί να σου πει τα σημεία στα οποία χρειάζεσαι βελτίωση και να σου δώσει μια ώθηση.

Ρώτα τον εαυτό σου “πού θα ήθελα να είμαι σε πέντε χρόνια” και μοιράσου την πληροφορία με τον manager σου ή το αφεντικό σου. Αν δεν είσαι ακόμη έτοιμος θα σου το πουν!

προαγωγή στη δουλειά

Να είσαι ανιδιοτελής και όχι εγωιστής

Όταν μιλάμε για την ανάπτυξή σου, τα πράγματα που θέλεις να κάνεις και τα πράγματα που πρέπει να επιτύχεις, το να χρησιμοποιείς το «εμείς» και όχι το «εγώ» είναι πάντα καλύτερο.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο που μιλάς αλλά και με τις ενέργειές σου. Μείνε μέχρι αργά με την ομάδα για να τελειώσετε μια δουλειά, κάνε ό,τι μπορείς για να πετύχεις τους στόχους σου, ανάλαβε ευθύνες επειδή θέλεις να εξελιχθείς και όχι μόνο για να κερδίσεις ένα μπόνους!

Γίνε αναντικατάστατος

Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος θα μου πεις… αλλά μήπως υπάρχει ένα κομμάτι στη δουλειά, στο οποίο μπορείς να αναλάβεις πλήρως την ευθύνη; Ένας τρόπος για να βελτιώσεις το σύστημα;

Όταν είσαι το άτομο που ειδικεύεται πάνω σε κάτι και σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, τότε γίνεσαι κι απαραίτητος. Κι αυτό είναι και το κλειδί για να πάρεις προαγωγή στη δουλειά!

Δημιούργησε τον δικό σου ρόλο και γίνε απαραίτητος. Να δουλεύεις για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της εταιρίας, ώστε να εξελιχθείς κι εσύ μαζί της.

προαγωγή στη δουλειά

Pixabay

Δουλειά στο σπίτι

Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο! Αν θέλεις να ανέβεις σκαλοπάτι θα πρέπει να επενδύσεις τον χρόνο σου και ίσως και τα χρήματά σου για να γίνεις καλύτερος.

Παρακολούθησε σεμινάρια, διαλέξεις, ανάπτυξε δεξιότητες που είναι σχετικές με το αντικείμενό σου. Διάβασε και μόνο σου για αυτό καθώς και όλες τις εξελίξεις πάνω στον τομέα που σε ενδιαφέρει.

Γνωστοποίησε στους άλλους όσα προσπαθείς να μάθεις και όσα μαθαίνεις προσπάθησε να τα εφαρμόσεις και πάνω στη δουλειά!

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι 6 άνθρωποι που δεν θα πάρουν ποτέ προαγωγή!

Photo: Unsplash/Samantha Gades