Το τακτικό πλύσιμο των χεριών προλαμβάνει πολλά προβλήματα… Πλένεις τα χέρια σου -ελπίζουμε- κάθε φορά που πηγαίνεις τουαλέτα, αλλά πολλές φορές ξεχνάς να τα πλύνεις αφότου αγγίξεις επιφάνειες που μπορεί να έχουν πολλά μικρόβια. Ποια είναι τα πιο βρώμικα πράγματα που μόλις αγγίζεις πρέπει κατευθείαν να πλένεις τα χέρια σου;

Τα 6 πιο βρώμικα πράγματα που αγγίζεις

Χρήματα

Τα παίρνουμε χωρίς σκέψη και τα βάζουμε στα πορτοφόλια μας. Ωστόσο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα που πιάνουμε είναι πολύ βρώμικα. Για παράδειγμα, έχουν βρεθεί σε μετρητά διάφοροι ιοί, βακτήρια, salmonella και βακτήρια από γεννητικά όργανα. Να πλένεις κάθε φορά που πιάνεις χρήματα τα χέρια σου!

πιο βρώμικα πράγματα

Unsplash/Kat Yukawa

Πόμολα και λαβές σε δημόσιους χώρους

Το ξέρεις αλλά δεν το κάνεις. Μπαίνεις στο λεωφορείο και πιάνεις τις λαβές, μήπως πρέπει αμέσως μετά να πλύνεις τα χέρια σου; Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα χερούλια στις δημόσιες τουαλέτες.

Κινητό

Όχι όταν το έχεις όλη μέρα στο σπίτι, αλλά όταν είναι εκτεθειμένο έξω ή το παίρνεις συνέχεια μαζί σου στην τουαλέτα, κάθονται πάνω του βακτήρια και μικρόβια. Να απολυμαίνεις συχνά το τηλέφωνό σου και φυσικά να πλένεις τα χέρια σου όταν το πιάνεις και δεν είναι καθαρό.

πιο βρώμικα πράγματα

Pexels

Κουζίνα

Υπάρχουν περισσότερα βακτήρια στην κουζίνα απ’ όσα νομίζεις. Ο πρωταρχικός λόγος; Το ωμό κρέας! Αν μαγειρεύεις συχνά κρέας, είναι πιθανό να υπάρχουν παντού στην κουζίνα σου βακτήρια, τα οποία επιβιώνουν λόγω της υγρασίας. Να καθαρίζεις καλά την κουζίνα σου μετά τη μαγειρική και να πλένεις πάντα τα χέρια σου.

Μενού σε εστιατόρια

Ξέρεις πόσος κόσμος πιάνει καθημερινά τον κατάλογο που εσύ κοιτάς για να διαλέξεις τι θα φας και μετά δεν πλένεις τα χέρια σου όταν έρχεται το φαγητό; Ποτέ ξανά!

πιο βρώμικα πράγματα

Daria Shevtsova/ Pexels

Ζώα

Μπορεί το δικό σου ζωάκι να ξέρεις ότι είναι καθαρό, καθώς κάνεις όλες τις σωστές κινήσεις όταν γυρίζετε απ’ τη βόλτα σας, αλλά το αδέσποτο σκυλάκι που χάιδεψες στον δρόμο ή η γάτα της διπλανής δεν ξέρεις τι ασθένειες και μικρόβια μπορεί να μεταφέρει. Γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν καλό πλύσιμο των χεριών μετά την επαφή με ζώα.

Δες ακόμα:

5 πράγματα μέσα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα

Photo: Pixabay