Το να βάζεις πλυντήριο ρούχων σίγουρα δεν είναι η αγαπημένη σου δουλειά του σπιτιού κι αυτό γιατί μετά σκέφτεσαι το άπλωμα! Βέβαια, σκέφτεσαι ότι τα ρούχα σου μετά θα μυρίζουν τόσο ωραία και θα είναι πεντακάθαρα, οπότε αξίζει τον κόπο!

Όταν ανοίγεις το πλυντήριο, περιμένεις να σου έρθει μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας, αλλά δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι. Πολλές φορές το πλυντήριο μυρίζει άσχημα, σαν μούχλα με αποτέλεσμα και τα ρούχα σου να μυρίζουν έτσι. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα λύνεται χρησιμοποιώντας 3 υλικά που έχεις στην κουζίνα σου! Δες παρακάτω τι να κάνεις ένα μυρίζουν άσχημα τα ρούχα που έβγαλες απ’ το πλυντήριο.

Ο καθηγητής Steve Anderton από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου αποφάσισε να διερευνήσει μερικά προϊόντα που πίστευε ότι θα μπορούσαν να φρεσκάρουν τα ρούχα. Τρία απ’ αυτά τα προϊόντα είχαν τεράστια επιτυχία. Ο Anderton μοιράστηκε το μυστικό του με τον υπόλοιπο κόσμο, οπότε μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε από την έρευνά του.

Καφές

Τα αγαπημένα σου σκούρα τζιν ξεθώριασαν λίγο επειδή τα πλένεις λίγο πολύ συχνά; Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι καφέ στο πλυντήριο και στη συνέχεια πλύνε τα τζιν στον συνήθη κύκλο σε ήπια θερμοκρασία. Οι ξεθωριασμένες κηλίδες στα τζιν θα φρεσκαριστούν από τον καφέ. Αυτό σημαίνει ότι τα τζιν σου θα φαίνονται σαν καινούρια!

Βότκα

Ίσως ακούγεται περίεργο στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά λογικό αν το σκεφτείς: Το αλκοόλ της βότκας έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση ν’ αφαιρέσει όλες τις άσχημες μυρωδιές, καθώς και τα βακτήρια από τα ρούχα σου.

Επιπλέον, η βότκα δεν έχει ιδιαίτερη οσμή και δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα σου. Είναι σημαντικό, όμως, να είσαι λίγο προσεκτικός με τη βότκα. Μην την χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με ευαίσθητα υφάσματα, όπως σατέν, επειδή το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το χρώμα.

Γάλα

Είναι τρομερά ενοχλητικό: Γράφεις με στυλό και στη συνέχεια βλέπεις ξαφνικά ότι έχεις μεγάλη κηλίδα με μελάνι πάνω στο καινούριο σου πουκάμισο! Οι λεκέδες με μελάνι είναι πολύ επίμονοι και δύσκολο ν’ αφαιρεθούν. Λοιπόν, όχι πια, γιατί το γάλα είναι η λύση! Η λακτόζη στο γάλα απορροφά το μπλε χρώμα του μελανιού.

Διαβάστε ακόμα:

Tips για καθαρά ρούχα και καθαρό πλυντήριο