Μπορείς να κάνεις μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα; Έχουμε την (σωστή) απάντηση!

LIKE US ON FACEBOOK

Βιάζεσαι να πας στη δουλειά. Βαριέσαι να περιμένεις τον θερμοσίφωνα γιατί είναι και λιγάκι παλιός, γιατί αργεί να ζεστάνει το νερό και λες “δεν βαριέσαι ας κάνω μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα”. Το έχεις κάνει ξανά και δεν έχεις πάθει τίποτα. Σωστά; Ποιο είναι, όμως, το σωστό;

Από μικρά μας λένε να μην κάνουμε μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα και πάντα μας συμβουλεύουν να διπλοτσεκάρουμε ότι δεν τον έχουμε ξεχάσει ανοιχτό. Τελικά είναι μύθος ή αλήθεια;

Στο γραφείο έχουμε χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Οι συντάκτες που κάνουν μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα και ισχυρίζονται πως όλα είναι ένας μύθος… και οι συντάκτες που μας προειδοποιούν να μην το κάνουμε ξανά γιατί… μια φορά θα συμβεί το κακό!

Τελικά, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε τους ειδικούς! Επικοινωνήσαμε, δηλαδή, με ηλεκτρολόγους που μας έδωσαν την απάντηση. Και ήταν ξεκάθαρη: Δεν κάνουμε ποτέ μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα. Ποτέ. Είναι νόμος. Είναι για την ασφάλειά σου. Είναι γιατί… μια φορά θα συμβεί το κακό.

Οι απαντήσεις, λοιπόν, του τύπου “τόσα χρόνια δεν έχω πάθει κάτι” … απορρίπτονται!

Και δεν μένουμε μόνο σε αυτό! Είναι σημαντικό να καλέσουμε έναν ηλεκτρολόγο ή και έναν υδραυλικό για να κάνει έναν τυπικό έλεγχο και να βεβαιωθεί πως όλα λειτουργούν σωστά και όλα τα εξαρτήματα είναι ασφαλή.

μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα

unsplash/Karla Alexander

Παράλληλα, πρέπει να γνωρίζεις πως δεν πρέπει να αφήνεις ανοιχτό τον θερμοσίφωνα πάνω από μισή ώρα με τρία τέταρτα γιατί δεν έχει καμία διαφορά και τσάμπα καις το ρεύμα!

Πολύ περισσότερο, είναι σημαντικό να τοποθετήσει κάποιος ειδικός ένα ρελέ διαρροής στον ηλεκτρικό πίνακα καθώς όχι απλώς σε προστατεύει από ηλεκτροπληξία αλλά θα εντοπιστεί μια τυχόν διαρροή ρεύματος της αντίστασης άμεσα.

Αν, όμως, δεν έχεις ρελέ διαρροής τότε μπορεί να νιώθεις αυτά τα μικρά και ελαφριά “τσιμπηματάκια” απ’ το ρεύμα όση ώρα κάνεις μπάνιο. Και σίγουρα δεν θέλεις να βιώσεις μια τέτοια εμπειρία και δεν είναι ανάγκη να τη βιώσεις!

Και πώς γίνεται να μην ξεχάσεις ποτέ τον θερμοσίφωνα ανοιχτό; Μπορείς να τοποθετήσεις ένα χρονικό, το οποίο πατώντας το κουμπί να ανάψει τον θερμοσίφωνα, αυτό θα τον κλείσει στο χρόνο που του έχουμε ρυθμίσει! Χρονικό και όχι χρονοδιακόπτη, δώσε προσοχή!

Διαβάστε επίσης:

5 πράγματα που βάζουμε στο μπάνιο, αλλά είναι λάθος!

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved