Οι σχέσεις είναι δύσκολες και αυτό το ξέρεις καλά. Οποιαδήποτε σχέση, φιλική, αδερφική ή ερωτική είναι δύσκολη. Δοκιμάζεις τα όρια σου, τα ξεπερνάς και τα μαθήματα που παίρνεις είναι πολλά.

Είτε μια σχέση διαρκέσει για όλη σου τη ζωή είτε λήξει άδοξα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγεις κερδισμένος. Τα μαθήματα που θα πάρεις από μια σχέση θα σε αλλάξουν, θα σε ωριμάσουν και θα σε αποτρέψουν απ’ το να κάνεις τα ίδια λάθη.

Αναθεωρείς πολλά πράγματα, αλλάζουν τα δεδομένα σου και ακόμα κι αν πληγωθείς θα βγεις πιο δυνατός.

Μάθημα νούμερο 1: Δεν είναι ποτέ αργά να φύγεις

Ποτέ δεν είναι αργά να προχωρήσεις, να πας παρακάτω. Όταν βλέπεις πως μια κατάσταση δεν σε ευχαριστεί και δεν σε ικανοποιεί, τότε τι περιμένεις;

Μάθημα νούμερο 2: Να σέβεσαι τα ενδιαφέροντα του άλλου

Δεν χρειάζεται να έχεις τα ίδια χόμπι και ενδιαφέροντα με τον άλλο αλλά είναι σημαντικό να σέβεσαι τα δικά του. Να του δίνεις τον χώρο και τον χρόνο να κάνει αυτά που τον ενδιαφέρουν. Μπορείς να τον υποστηρίξεις ακόμα κι αν δεν συμμετέχεις σε αυτά.

σχέση

Μάθημα νούμερο 3:  Να παραδέχεσαι όταν κάνεις λάθος

Μπορείς να καταπίεις επιτέλους αυτήν την περηφάνια σου. Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι κάπου έφταιξες αλλά αν το κάνεις τότε μόνο εσύ και η σχέση σου θα προχωρήσετε παρακάτω, θα κάνετε αλλαγές και θα προχωρήσει η σχέση σας σε ένα καλύτερο στάδιο.

Μάθημα νούμερο 4:  Η αγάπη δεν αρκεί

Κι όμως η αγάπη δεν είναι αρκετή για να κάνεις την σχέση σου να λειτουργήσει σωστά. Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα που οδηγούν σε μια επιτυχημένη σχέση. Δεν είναι παίξε-γέλασε!

Μάθημα νούμερο 5: Μην σπαταλάς την προσπάθειά σου σε κάποιον που δεν το αξίζει

Μην χαλάς τον χρόνο σου, την ενέργειά σου προσπαθώντας με κάποιον που ξέρεις πως δεν αξίζει. Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου αλλά δεν είναι για σένα και γι΄αυτό δεν τον έχεις ανάγκη. Και να μην ξεχνάς πως η αγάπη είναι πράξεις. Δώσε προσοχή στις πράξεις, αυτές θα τα πουν όλα.

λάθος σχέση

Μάθημα νούμερο 6: Το Α και το Ω είναι η επικοινωνία

Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία. Ξανά και ξανά. Για τα προβλήματά σου αλλά και για τα καλά που συμβαίνουν. Για το μέλλον και το παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, ούτε να υποθέσει τι νιώθεις ή τι σκέφτεσαι. Μίλα ανοιχτά γι΄αυτά που αισθάνεσαι γιατί ο άλλος δεν μπορεί να μυρίσει τα «νύχια» του.

Μάθημα νούμερο 7:Το σεξ μετράει

Μετράει και πολύ. Κάνε ό,τι μπορείς για να ευχαριστήσεις τον σύντροφό σου και αυτός θα σου το ανταποδώσει με το παραπάνω.

σχέση