Όταν οι θερμοκρασίες είναι… πολικές, υποφέρεις από κρύα χέρια και πόδια; Δεν είσαι ο μόνος… Μπορεί να έχεις εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα για να κρατήσεις ζεστό το σώμα σου, σκουφάκι, κασκόλ, γάντια, χοντρές κάλτσες και ζεστά παπούτσια αλλά τελικά όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν τα πόδια σου ζεστά.

Τι να κάνεις, λοιπόν, με τα κρύο πόδια σου που δεν λένε να ζεσταθούν; Διάβασε τα τέσσερα μυστικά που έχουμε να σου προτείνουμε κι αν τα ακολουθήσεις, θα δεις διαφορά!

Christmas Spirit GIF by Hallmark Channel - Find & Share on GIPHY

Φάε κάτι ζεστό

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε ζεστό φαγητό στο δείπνο μας, αλλά δοκίμασε να τρως ζεστά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας λίγο πιο συχνά.

Μια ζεστή σούπα με λαχανικά είναι ιδανικό γεύμα, ενώ φρόντισε να προσθέσεις στη διατροφή σου μερικά μπαχαρικά όπως τζίντζερ, τσίλι, μουστάρδα και κάρδαμο για να δώσεις ώθηση στην κυκλοφορία του αίματος.

Χοροπήδα σαν παιδί!

Πήδηξε πάνω κάτω σαν μικρό παιδί ή κάνε… τραμπολίνο! Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα για να βοθήσεις την κυκλοφορία του αίματός σου. Όταν πηδάς πάνω και κάτω, το αίμα και το οξυγόνο πηγαίνουν σε ολόκληρο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένων των δακτύλων και των ποδιών σου.

Home Movie Running GIF by Charles Pieper - Find & Share on GIPHY

Φόρεσε φαρδιά ρούχα

Ίσως να έχεις καταλάβει μέχρι στιγμής ότι το παν για να κρατήσεις τα πόδια σου ζεστά είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος.

Παρόλο που θα θέλεις να βάλεις 1.500 στρώσεις ρούχων τη μια πάνω απ’ την άλλη, αυτό δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Το να φοράς στενά ρούχα όπως κάλτσες ή ζώνες, μπορεί να εμποδίσει την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να φοράς χαλαρά ρούχα που δεν σε πιέζουν.

Socks GIF - Find & Share on GIPHY

Μασάζ στα πόδια σου

Το πόδι σου έχει πάνω από 2.000 νεύρα. Αν θέλεις να βοηθήσεις την κατά μήκος κυκλοφορία του αίματος, μπορείς να κάνεις μασάζ.

Βάλε το ένα χέρι στην κορυφή του ποδιού σου και το άλλο χέρι στο κάτω μέρος. Χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια για να τρίψεις σταθερά το πόδι σου.

Κάνε μασάζ σ’ ολόκληρο το πόδι σου, στα δάχτυλα και στο πέλμα.

Διάβασε ακόμα:

Κρύα χέρια: Οι σοβαροί λόγοι που μπορεί να κρύβονται πίσω απ’ αυτό το αθώο σύμπτωμα