Η καραντίνα τελείωσε, η άρση μέτρων πραγματοποιήθηκε κι εσύ θες να βγεις έξω και να ψωνίσεις. Όμως, πώς θα κάνεις τα ψώνια με ασφάλεια; 

Μιας και τα μαγαζιά άνοιξαν, είναι λογικό να θες κι εσύ να ψωνίσεις, να κάνεις τη βόλτα σου, χαζεύοντας τις βιτρίνες, τόσο καιρό έχεις να το κάνεις άλλωστε. Ωστόσο, πάντα προτεραιότητα έχει η υγεία κι η ασφάλειά σου. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ακόμα κι αν βγεις για ψώνια πρέπει να προσέχεις.

Tips για να κάνεις τα ψώνια με ασφάλεια στα μαγαζιά

Φυσικά και πάντα το online shopping είναι μια καλή λύση, αν θες να είσαι 100% ασφαλής. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ψωνίσεις και στα μαγαζιά με ασφάλεια. Πώς θα το κάνεις αυτό;

ψώνια με ασφάλεια

  • Φόρα γάντια και μάσκα.
  • Κράτα αποστάσεις από τους γύρω σου.
  • Χρησιμοποίησε το αντισηπτικό μόλις βγεις από το μαγαζί αν έχεις ακουμπήσει κάτι με γυμνά χέρια ή εφάρμοσέ το μόλις βγάλεις τα γάντια.
  • Απόφυγε να δοκιμάσεις ρούχα στο δοκιμαστήριο. Είναι καλύτερο να γνωρίζεις το νούμερό σου και να αγοράζεις κατευθείαν το ρούχο. Αν είναι απαραίτητο να δοκιμάσεις κάτι, ρώτα αν είναι καθαρισμένο με ατμοκαθαριστή ή αν πρόκειται για ένα χαλαρό ρούχο, φόρεσέ το πάνω από τα ρούχα σου.
  • Προτίμησε να μπαίνεις σε μαγαζιά που να διαθέτουν ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα.
  • Όταν ψωνίσεις και βγεις από το μαγαζί, πέτα τα γάντια μιας χρήσης και απολύμανε τα χέρια σου με αντισηπτικό διάλυμα ή πλύνε τα αν είναι δυνατό, ειδικά πριν ακουμπήσεις τα χέρια σου στο πρόσωπο.
  • Μην ξεχνάς όταν γυρνάς σπίτι να απολυμαίνεις το ρούχο πριν το φορέσεις.

Αν βλέπεις ότι ένα μαγαζί δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας που έχουν πει οι ειδικοί, καλύτερα να μην το προτιμάς.

Διάβασε ακόμα:

Έτσι πρέπει να απολυμαίνεις τα ψώνια απ’ το σούπερ μάρκετ (Video)

Photos: Pexels