Το ν’ αφαιρέσεις τα κίτρινα σημάδια απ’ τα λευκά σου ρούχα τελικά είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νόμιζες. Λευκά μπλουζάκια, πουκάμισα, ζακέτες… Όλα μετά από λίγο καιρό αρχίζουν να καταστρέφονται απ’ τα κίτρινα σημάδια.

Ευτυχώς, όμως, δεν χρειάζεται να πετάξεις τα αγαπημένα σου ρούχα, απλώς να κάνεις τη μαγική συνταγή που θ’ αφαιρέσει τους λεκέδες. Μάλιστα, οι κίτρινοι λεκέδες στα λευκά ρούχα δεν θ’ αφαιρεθούν με κανένα απορρυπαντικό, αλλά με υλικά που θα δημιουργήσουν ένα σπιτικό καθαριστικό.

Τι θα χρειαστείς για ν’ αφαιρέσεις τους κίτρινους λεκέδες;

 • 250 ml λευκό ξύδι
 • 500 ml ζεστό νερό
 • 120 γρ. μαγειρική σόδα
 • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
 • 1 κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Πώς θ’ αφαιρέσεις τους κίτρινους λεκέδες;

 1. Ανακατεύουμε το ξύδι με το ζεστό νερό σ’ ένα μπολ.
 2. Βάζουμε το λεκιασμένο σημείο του ρούχου μέσα στο μπολ και το αφήνουμε εκεί για περίπου 20 λεπτά. Το ξύδι βοηθά επίσης στην καταπολέμηση δυσάρεστων μυρωδιών, έτσι θα έχεις διπλό όφελος!
 3. Ανακατεύουμε τη σόδα, το αλάτι και το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) σε ένα γυάλινο μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
 4. Βγάζουμε το ρούχο απ’ το πρώτο μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε μια πετσέτα.
 5. Τρίβουμε την πάστα πάνω στους κίτρινους λεκέδες.
 6. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα διασφαλίσει ότι τα ρούχα σου θα γίνουν και πάλι λευκά και η σόδα και το αλάτι θα λειτουργήσουν από κοινού για ν’ αφαιρέσουν τους λεκέδες από τις ίνες των ρούχων.
 7. Αφήνουμε αυτό το μείγμα να κάνει τη δουλειά του για 20 λεπτά.
 8. Πλένουμε το ρούχο, όπως θα κάναμε κανονικά, και το αφήνουμε να στεγνώσει.
 9. Το λευκό σου ρούχο θα είναι και πάλι πεντακάθαρο!
Eco- friendly καθαριστικό

Δεν υπάρχει λόγος ν’ αγοράσεις ακριβά προϊόντα για να απαλλαγείς από αυτούς τους κίτρινους λεκέδες. Επιπλέον, όλα τα συστατικά που χρειάζεσαι για αυτή τη λύση είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το ξύδι, η σόδα και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι πολύ χρήσιμα για να τα έχεις γενικά για καθαρισμό!

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να αφαιρέσεις τους λεκέδες ιδρώτα από το πουκάμισό σου;

Πώς να αντιμετωπίσεις δύσκολους λεκέδες