Κι όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε αυτούς τους μύθους για το κρασί

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν πολλοί κανόνες που μας λένε ν’ ακολουθήσουμε όταν επιλέγουμε κρασί και οι περισσότεροι από εμάς τους πιστεύουμε τυφλά. Όμως, πόσοι απ’ αυτούς κρύβουν αλήθειες και πόσοι είναι απλά μύθοι που εξακολουθούμε να πιστεύουμε;

Ένα καλό κρασί είναι απαραίτητα ένα ακριβό κρασί

Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι μια υψηλή τιμή σημαίνει καλύτερη ποιότητα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Οι καλοί κατασκευαστές κρασιών έχουν συχνά πιο προσιτά κρασιά που δεν έχουν υστερούν σε γεύση κι άρωμα.

Το κρασί μπορεί να γίνει με μια ποικιλία σταφυλιών

Υπάρχει μια άποψη ότι ένα κρασί μιας ποικιλίας είναι πάντα καλύτερο. Ωστόσο, διαφορετικές ποικιλίες μαζί βοηθούν στην επίτευξη μιας ωραίας γεύσης και δίνουν στο κρασί τη βαθιά γεύση του.

Ένα κρασί χωρίς φελλό δεν είναι καλό

Ένας άλλος μύθος για το κρασί είναι ότι εάν έχει καπάκι κι όχι φελλό, είναι κάποιου είδους απομίμηση. Στην πραγματικότητα, πολλοί παραγωγοί προτιμούν τα καπάκια για 2 λόγους: Αρχικά, τα καπάκια μειώνουν την τιμή κατασκευής, ενώ σε αντίθεση με τους συμβατικούς φελλούς, τα βακτήρια δεν κατοικούν εκεί.

Τα ημίγλυκα κρασιά δεν υστερούν σε τίποτα

Ορισμένοι παραγωγοί λένε ότι οι ημίγλυκοι οίνοι είναι το ίδιο καλοί με τους ξηρούς και ημίξηρους. Αλλά στην πραγματικότητα, η ζάχαρη χρησιμοποιείται για ν’ αποκρύψει τα ελαττώματά τους.

Ένας τύπος κρασιού μπορεί να συνδυαστεί μ’ ένα είδος φαγητού

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι μια ποικιλία κρασιού πρέπει να συνδυάζεται μ’ ένα και μόνο είδος τροφής, αλλά γιατί να περιορίσεις τον εαυτό σου έτσι; Πειραματίσου και βρες τους δικούς σου συνδυασμούς!

Το ίζημα σημαίνει ότι το κρασί είναι χρωματισμένο

Πολλοί είναι σίγουροι ότι το ίζημα σ’ ένα ποτήρι κρασί σημαίνει επιπλέον χρωματισμούς και χαμηλή ποιότητα. Στην πραγματικότητα, το ίζημα σημαίνει μόνο ότι το κρασί δεν είχε φιλτραριστεί κατά τη διάρκεια της παραγωγής και είναι 100% φυσικό.

Οι περισσότερες ποικιλίες κρασιών δεν χάνουν την ποιότητα τους με τα χρόνια

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας ευρέως διαδεδομένος μύθος, ένα πολύ χαμηλό ποσοστό κρασιών βελτιώνεται πραγματικά με την ηλικία.

Photos: pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved