Όλοι αγαπάνε τα ταξίδια. Ετοιμάζεσαι και κάνεις οικονομίες προκειμένου να πας εκείνο το πολυπόθητο ταξίδι. Και σκέφτεσαι αεροπορικά, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία, cocktail…Και νιώθεις ότι δεν «βγαίνεις».

Το αναβάλλεις διαρκώς. Κι όμως υπάρχει τρόπος να πας εκείνο το ταξίδι χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία.

Πήγαινε να εργαστείς στο εξωτερικό

Αν τα ταξίδια είναι το πάθος σου γιατί να μην συνδυάσεις την εργασία με τον αγαπημένο σου προορισμό; Αν δεν σε κρατάει τίποτα στη χώρα σου, ψάξε μια δουλειά στην αγαπημένη σου χώρα. Τόλμησε και μη μένεις στάσιμος.

Μπορείς επίσης να πας για λίγο καιρό να κάνεις εθελοντισμό. Πολλές οργανώσεις σου προσφέρουν ένα μέρος να μείνεις και φαγητό με αντάλλαγμα τις υπηρεσίες που θα παρέχεις. Έτσι, θα περάσεις μερικούς μήνες στην αγαπημένη σου χώρα, θα δεις αν σου ταιριάζει και που ξέρεις; Ίσως μείνεις εκεί για πάντα…

Ταξίδεψε δωρεάν

Μας πως θα γίνει αυτό; Κι όμως είναι δυνατό. Μάζεψε μπόνους απ’ τις πιστωτικές κάρτες ταξιδιού, συνέλεξε μίλια και σύντομα θα κάνεις το επόμενο σου ταξίδι πολύ πιο οικονομικά.

Μάθε να μοιράζεσαι

Υπάρχουν τόσες υπηρεσίες που πρέπει να γνωρίσεις, όπως το couch surfing και το bla bla car. Με το couchsurfing κάποιος ντόπιος σου προσφέρει τον «καναπέ» του για μερικά βράδια. Δωρεάν. Έτσι θα εξοικονομήσεις χρήματα και θα γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους. Με το Bla bla car μοιράζεσαι τα οδοιπορικά. Why not?

Απολαύσε τη ζωή φθηνά

Τα μουσεία και οι περιηγήσεις με τα πόδια μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν δωρεάν. Επέλεξε τις μέρες που θα έχει δωρεάν είσοδο στα μουσεία και εξερεύνησε την πόλη με τα πόδια. Και κράτα τα χρήματα σου για το φαγητό και μερικά souvenirs!