Το φετινό Καλοκαίρι δεν σε βρήκε σε διακοπές και ξεκούραση; Δουλεύεις, έχεις υποχρεώσεις και δυστυχώς το Καλοκαίρι στην πόλη δεν είναι και το καλύτερό σου; Τι μπορείς να κάνεις; 

Αν δεν πήρες άδεια φέτος το Καλοκαίρι και ακόμα κι ο Αύγουστος σε βρήκε σπίτι σου, τότε ίσως να μην περνάς και τόσο καλά. Ειδικά αν μένεις σε πόλη, που το Καλοκαίρι γίνεται όλο και πιο ζεστή, η κατάσταση μπορεί να είναι λίγο ασφυκτική για σένα, που βλέπεις τους άλλους να φεύγουν για διακοπές κι εσύ μένεις πίσω. Ωστόσο, λύσεις υπάρχουν και αυτό το Καλοκαίρι μπορεί να μην είναι και τόσο άσχημο τελικά.

Πώς να αντέξεις το Καλοκαίρι στην πόλη;

Προγραμμάτισε και καμιά εκδρομή 

Σίγουρα μπορείς κι εσύ να βρεις λίγο χρόνο για να ξεφύγεις και να πας μια εκδρομή λίγο πιο έξω απ’ το κέντρο της πόλης. Οι παραλίες είναι αρκετές και σε περιμένουν για μια βουτιά. Πάρε τον σύντροφό σου, την παρέα σου ή όποιον άλλο εσύ επιθυμείς και κανονίστε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Θα δεις πως η καθημερινότητά σου θα γίνει ξαφνικά πιο ευχάριστη.

Φέρε το Καλοκαίρι σπίτι σου 

Για σένα είναι πολύ σημαντικό να βρεις τρόπους και να εντάξεις καλοκαιρινά στοιχεία στο σπίτι σου. Κάνε τον χώρο όπου μένεις να μυρίσει Καλοκαίρι και θα δεις πως η διάθεσή σου θα αλλάξει προς το καλό φυσικά!

Καλοκαίρι στην πόλη

Pixabay

Ανακάλυψε την πόλη σου 

Μήπως τον υπόλοιπο καιρό δεν έχεις χρόνο για να περπατήσεις στην πόλη σου, να πας βόλτα στα αξιοθέατα και να πιεις έναν καφέ με την ησυχία σου; Να η ευκαιρία σου! Τον Αύγουστο ειδικά ο κόσμος που κυκλοφορεί στην πόλη ελαττώνεται κι εσύ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις την βόλτα σου, μακριά από την βαβούρα που επικρατεί τον υπόλοιπο χρόνο.

Καλοκαίρι στην πόλη

Unsplash/ Sonnie Hiles

Πήγαινε σε θερινό σινεμά 

Αν δεν πας διακοπές, μια βραδιά σε θερινό σινεμά επιβάλλεται. Είναι η καλοκαιρινή εμπειρία που πρέπει να ζήσεις, ακόμα κι αν δεν δεις την αγαπημένη σου ταινία.

Καλοκαίρι στην πόλη

Unsplash/ Zhifei Zhou

Αντιμετώπισε τη ζέστη 

Αν η πόλη σου “καίει” κάθε Καλοκαίρι από την πολλή ζέστη, τότε σίγουρα θα ξέρεις πως πρέπει να έχεις εφοδιαστεί προκειμένου να περάσεις όλο το Καλοκαίρι εκεί. Τι να κάνεις όμως; Εξοπλίσου με βεντάλιες κι ανεμιστήρες, βάλε μπόλικο νερό στο ψυγείο και δροσίσου με κάθε ευκαιρία.

Διάβασε ακόμα:

Βασικές συμβουλές για να μην “λιώσεις” από τις υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού

Photo: Unsplash/ Roberto Nickson