Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουμε όλοι καθημερινά αλλά είναι…παράνομα. Μερικοί δεν γνωρίζουν πως είναι παράνομα επομένως τους δικαιολογούμαι, αλλά οι υπόλοιποι;

Όλοι κάνουμε πράγματα που είναι παράνομα, είτε γιατί μας εξιτάρουν είτε γιατί θεωρούμε πως δεν πρόκειται να μας πιάσουν.

“Κατεβάζεις” ταινίες απ’ το Torrent

Aν “κατεβάζεις” ταινίες ή σειρές απ’ το Torrent αυτομάτως κάνεις κάτι παράνομο. Το έχεις κάνει εσύ, το έχω κάνει κι εγώ κι αυτό βέβαια δεν μας ξαφνιάζει.

Χρησιμοποιείς το Wi-Fi άλλων

Επίσης γνωρίζεις πολύ καλά πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Είναι παράνομο να συνδέεσαι με το Wi-Fi κάποιου άλλου χωρίς να του ζητήσεις την άδεια ή αν δεν πληρώνεις για τη σύνδεσή σου. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συλληφθεί γι’ αυτό, το νου σου!

Πουλάς πράγματα απ’ το eBay χωρίς να δηλώσεις το εισόδημα

Πολλοί πουλάνε πράγματα στο eBay άλλα πόσοι από αυτούς δηλώνουν το συγκεκριμένο εισόδημα; Μάλλον όχι πολλοί!

Χρησιμοποιείς ψεύτικο όνομα online

Άνθρωποι χρησιμοποιούν ψεύτικη ταυτότητα ή λάθος όνομα το οποίο είναι πραγματικά παράνομο. Σταμάτα να το κάνεις!

Τρως κάτι πριν το πληρώσεις στο super market

Πολλοί από μας έχουμε τη συνήθεια να δοκιμάζουμε μερικά τρόφιμα στο super market πριν ακόμη φτάσουμε στο ταμείο. Αν το κάνεις μπορεί και να σε αναφέρουν!

Χρησιμοποιείς υλικό που έχει copyright


Εικόνες, video, ακόμη και κείμενα τα οποία έχουν πνευματικά δικαιώματα. Είναι παράνομο να τα χρησιμοποιείς αν δεν έχεις το δικαίωμα!

Στέλνεις μηνύματα ενώ οδηγάς

Σταμάτα να το κάνεις ΤΩΡΑ. Όχι μόνο είναι παράνομο αλλά θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή σου και τη ζωή των άλλων.

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς τα social media αν είσαι ανήλικος

Γενικά αν είσαι κάτω των 13 ετών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς τα social media. Μερικοί σου ζητάνε να είσαι κι ακόμα μεγαλύτερος. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να έχεις WhatsApp πριν τα 16 σου χρόνια.