Κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του έχει μια σακούλα με 2-3-4-5 κρεμμύδια σ’ ένα συρτάρι ή ντουλάπι. Μάλιστα για τους περισσότερους, το να έχουν ξεμείνει από κρεμμύδια είναι ένα δείγμα του πόσο καιρό έχουν να πάνε σούπερ μάρκετ! Όσο, όμως, και να το αγαπάμε το κρεμμύδι και να το χρησιμοποιούμε σχεδόν σε κάθε φαγητό που φτιάχνουμε, υπάρχει ένα πρόβλημα.

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε το μισό για μια σάλτσα ή σε οτιδήποτε άλλο και μένει το υπόλοιπο μισό. Τι κάνουμε σ’ αυτή την περίπτωση; Το βάζουμε στο ψυγείο αποφεύγοντας απλά να το πετάξουμε κατευθείαν… Και το λέμε αυτό γιατί κατά 80% όταν ένα κρεμμύδι μπαίνει στο ψυγείο, βγαίνει ξανά μετά από μια εβδομάδα για να καταλήξει στον κάδο. Επειδή αυτό, όμως, δεν μας αρέσει καθόλου, βρήκαμε πώς να διατηρούμε τα κρεμμύδια χωρίς να πετάμε!

Μάλιστα, μ’ αυτό το κόλπο μπορείς να διατηρήσεις τα κρεμμύδια σου για μήνες!

How To Cooking GIF by HuffPost - Find & Share on GIPHY

Πρώτα τα γενικά

Τα κρεμμύδια αποθηκεύονται συνήθως έξω από το ψυγείο σε ένα δροσερό, σκοτεινό σημείο. Ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι είναι ένα τέλειο σημείο.

Εάν βάλεις ένα κρεμμύδι στο ψυγείο, θα γίνει μαλακό και θα αρχίσει να αναπτύσσεται μούχλα πολύ γρήγορα.

Αλλά τι να κάνεις εάν χρειάζεσαι μόνο μισό κρεμμύδι σε ένα πιάτο;

Όσο και να προσπάθησες να αποθηκεύεις το άλλο μισό του κρεμμυδιού στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσεις την επόμενη μέρα, τελικά το ξεχνάς και το πετάς. Ποια είναι, λοιπόν, η λύση;

Κατάψυξη

Μπορεί το ψυγείο να μαλακώνει τα κρεμμύδια και να μην βοηθά στη διατήρησή τους, όμως, η κατάψυξη κάνει τέλεια δουλειά!

Ωστόσο, θέλει προσοχή! Δεν προτείνεται να ρίχνεις ολόκληρα κρεμμύδια στην κατάψυξή σου.

Θα πρέπει να τα βάλεις μέσα σ’ ένα ταπεράκι ή σε μια επανασφραγιζόμενη τσάντα για να τα διατηρήσεις μέχρι κι έξι μήνες! Πριν αποθηκεύσεις μ’ αυτό τον τρόπο τα κρεμμύδια, φρόντισε να τα κόψεις πρώτα.

Hand Chopping GIF - Find & Share on GIPHY

Προσοχή στο νερό

Ένα μειονέκτημα στα κατεψυγμένα κρεμμύδια είναι ότι καταλήγουν να έχουν λίγο παραπάνω νερό λόγω του πάγου. Αυτό σημαίνει ότι ένα κρεμμύδι από την κατάψυξη είναι πιο κατάλληλο για σάλτσες και σούπες, παρά για να το φας ωμό ή καραμελωμένο!

Διάβασε ακόμα:

Τέσσερις καλοί λόγοι να προσθέσεις λίγο παραπάνω κρεμμύδι στη διατροφή σου